Τζόρνταν: Ήμουν ρατσιστής

Τζόρνταν: Ήμουν ρατσιστής

Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την τιμωρία του πρώην ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε κατά των μαύρων, και ακόμα το θέμα παραμένει στο προσκήνιο.

Χθες, ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν, παραδέχτηκε πως στα νιάτα του υπήρξε ρατσιστής με τους λευκούς.

Ο “Air” έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου για τη ζωή του. Πρόκειται για τον “Μάικλ Τζόρνταν, η ζωή” που έγραψε ο Ρόλαντ Λαζενμπάι.

Προλογίζοντας το βιβλίο, ο 51χρονος ιδιοκτήτης πλέον των Σάρλοτ Μπόμπκατς τόνισε πως όταν ένας έφηβος…έλουσε μια συμμαθήτριά του με ένα αναψυκτικό, γιατί του έκανε κριτική για το χρώμα του δέρματός του.

“Της πέταξα ένα αναψυκτικό. Τότε ένιωθα να επαναστατώ. Θεωρώ πως ήμουν ρατσιστής εκείνη τη περίοδο. Ήμουν εναντίον όλων των λευκών!”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Στέρλινγκ, ο Τζόρνταν σχολίασε: “Ως ιδιοκτήτης μιας ομάδας ένιωσα πολύ άσχημα που ένας συνάδελφός μου έχει τόσο άρρωστες και προσβλητικές απόψεις. Ως πρώην παίκτης, είμαι ακόμα πιο εξοργισμένος με τη στάση που κράτησε. Θεωρώ πως δεν αξίζει να βρίσκεται στο χώρο”, κατέληξε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ