ΒΙΝΤΕΟ-Ο καλύτερος γύρος του Σένα

ΒΙΝΤΕΟ-Ο καλύτερος γύρος του Σένα

Η οδηγική ευφυΐα του Άιρτον Σένα περιελάμβανε πολλούς εξωπραγματικούς γύρους, πολλές εντυπωσιακές παραστάσεις. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος σε βρεγμένο οδόστρωμα στο Grand Prix του Ντόνινγκτον Παρκ, το 1993, ίσως είναι ο πλέον αξιομνημόνευτός του.

Η βροχή πάντα αναδεικνύει το φυσικό ταλέντο, επιτρέπει στους σπουδαίους οδηγούς να υπερκαλύπτουν τις αδυναμίες των μονοθεσίων τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη στο «βαφτισμένο» ως Ευρωπαϊκό Grand Prix που λάμβανε χώρα στη βρετανική πίστα. Η McLaren MP4/87 με τον V8 κινητήρα της Ford δεν αποτελούσε φόβητρο για τις διαστημικές Williams FW15C.

O Σένα είχε σημειώσει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές και στην εκκίνηση έχασε άλλη μία θέση από τη Sauber του Καρλ Γουέντλινγγκερ. Κάπου εκεί όμως, άρχισε το πάρτι στη βροχή. Στην πρώτη κιόλας στροφή, τη δεξιά «Redgate», προσπέρασε τη Benetton-Ford του Μίκαελ Σουμάχερ. Δύο καμπές μετά, στις στροφές «Craner» πέρασε τον Γουέντλινγγκερ και στην έβδομη στροφή, τη «McLaean’s», έπιασε στον ύπνο και τον Ντέιμον Χιλ.

Σε δικό του ρυθμό, ο Σένα συνέχισε να κινείται λες και οι άλλοι έτρεχαν σε βρεγμένο κι αυτός σε στενό οδόστρωμα. Ο επόμενος αντίπαλος, ήταν ο πιο δύσκολος. Ο μόνιμος «εχθρός» εντός πίστας, το αντίπαλο δέος, ο «Καθηγητής» Άλεν Προστ, με την προηγμένη του Williams. Κι όμως, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να περάσει και τον Γάλλο, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος εκ των 76 γύρων του αγώνα. Η πέμπτη προσπέραση του πιο εντυπωσιακού πρώτου γύρου όλων των εποχών, ήρθε στη φουρκέτα της «Μελβούρνης».

Όταν έπεσε η καρό σημαία, ο Σένα είχε «ρίξει γύρο» σε όλους πλην του Χιλ, με τον Βρετανό να υστερεί κατά σχεδόν ενάμιση λεπτό!

Αυτή ήταν η 38η από τις συνολικά 41 νίκες της καριέρας του θρυλικού Άιρτον. Ίσως και η σπουδαιότερη. Κι επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, τα λόγια το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν την όρεξη, δείτε την ιστορία σε εικόνα.

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, CiomoF1[HD]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ