ΒΙΝΤΕΟ-Η “βεντέτα” Σπανούλη-Ρούντι

ΒΙΝΤΕΟ-Η “βεντέτα” Σπανούλη-Ρούντι

Τα πράγματα αγρίεψαν ήδη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Δείτε τι έγινε χθες βράδυ μεταξύ του Βασίλη Σπανούλη και του Ρούντι Φερνάντεθ, με τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στην καλύτερη βραδιά της καριέρας του να προσπαθεί λίγο πιο σκληρά από ό,τι θα περίμενε κανείς να σταματήσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

 

Ο Σπανούλης αντάλλαξε μερικά λόγια μαζί του, πιθανότατα για το σπρώξιμο μετά το σφύριγμα και την περίεργη θέση που είχε το γόνατο του φόργουορντ της Ρεάλ. Δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ τους, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό – το σχετικά “ελαφρύ” – αντιαθλητικό φάουλ στον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκας.

 

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ισπανία και η Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές τίτλων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο στην Ευρώπη και τα παιχνίδια μεταξύ τους δεν είναι απλή υπόθεση. Οι Ισπανοί κατηγορούνται για θέατρο, οι Έλληνες γιατί παίζουν σκληρά έως οριακά αθλητικά και οι διαιτητές βρίσκονται στη μέση με ένα πολύ δύσκολο έργο.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα; Ο ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ 2007 στη Μαδρίτη, στο ίδιο γήπεδο που χρησιμοποιεί τώρα η Ρεάλ. Η Ελλάδα ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ισπανία η παγκόσμια πρωταθλήτρια και έναν χρόνο πριν είχε κερδίσει την Ελλάδα στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Στο τέλος η Ισπανία επικράτησε – η Ρωσία πήρε τη νίκη στον τελικό αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία – και ο καυγάς μεταξύ του Διαμαντίδη και του Ναβάρο στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μια κρίσιμη καμπή στη ροή του αγώνα.

 

Μαντέψτε, όμως, ποιος άλλος βρέθηκε να διαμαρτύρεται για ένα σφύριγμα, το οποίο μπορεί να προέκυψε από θέατρο ενός συνήθη υπόπτου.

 

Επομένως να είστε έτοιμοι, γιατί η ένταση μεταξύ της Ρεάλ και του Ολυμπιακού ανέβηκε και θα ανέβει ακόμα πιο πολύ.

 

 

 

 

Πηγή: eurohoops.net

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ