Τιμωρία επ’ αόριστον για τον Σχιορτσανίτη

Τιμωρία επ’ αόριστον για τον Σχιορτσανίτη

Στις 24 Απριλίου θα αποφασίσει η ισραηλινή ομοσπονδία για την τιμωρία του Σοφοκλή Σχιορτσανίτη για το «ντου» στην έδρα της Χάποελ Τελ Αβίβ. Η ποινή θα κυμαίνεται ανάμεσα σε πέντε με έξι αγωνιστικές αποκλεισμού από την δράση!

Μέχρι την ανακοίνωση της τιμωρίας ο «Μπιγκ Σόφο» δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις του τρίτου γύρου του ισραηλινού πρωταθλήματος, αλλά θα μπορεί να αγωνίζεται στους αγώνες της Ευρωλίγκας και θα ενισχύσει την Μακάμπι στα πλέι οφ με αντίπαλο την Μιλάνο. Την προσεχή Κυριακή (13/4) ο Σχορτσανίτης θα απολογηθεί στην διοίκηση της Μακάμπι, αλλά αναμένεται να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο. Η Μακάμπι έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Σχιορτσανίτη υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί με το κοινό της Χάποελ που τον προκάλεσε.

Η εισήγηση του νομικού επιτελείου της ομοσπονδίας είναι αποκλεισμός 8 αγωνιστικών, πρόστιμο 11.500 δολαρίων και επιβολή 40 ωρών υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο «Μπιγκ Σόφο» αναμένεται να τιμωρηθεί, τελικά, με ποινή πέντε έως έξι αγωνιστικών αποκλεισμού.

Στην απολογία του ο Σχιορτσανίτης υποστήριξε ότι μερίδα οπαδών της Χάποελ τον εξύβρισε με πολύ «βαριές» κουβέντας, λέγοντας ότι θα βιάσουν την γυναίκα και τα παιδιά του: «Έχω παίξει σε πολλά καυτά γήπεδα, όμως πρώτη φορά έχασα τη ψυχραιμία μου. Έχω ακούσει πολλά στην Ελλάδα, ποτέ όμως για την μητέρα μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Με το τελευταίο τρελάθηκα. Καταλαβαίνω πως είμαι επαγγελματίας και εκπροσωπώ την χώρα μου και ένα σπουδαίο κλαμπ όπως η Μακάμπι, και αισθάνομαι άσχημα. Αγαπώ την οικογένειά μου και δεν επιτρέπω σε κανέναν να την προσβάλει έτσι. Πρέπει να είσαι άρρωστος για να λες τέτοια απαίσια πράγματα».

Διαψεύδουν τον Σοφοκλή

Ο Γκουρ Σέλεφ, παλιός μπασκετμπολίστας και μάνατζερ της Μακάμπι την προηγούμενη σεζόν, πάντως, διέψευσε με δηλώσεις του στα ισραηλινά ΜΜΕ τον Σχιορτσανίτη λέγοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του από το εσωτερικό της ομάδας δεν ακούστηκαν από την εξέδρα της Χάποελ απειλές για βιασμό της γυναίκας και των παιδιών του, αλλά μόνο οι συνηθισμένες ύβρεις των γηπέδων. Το ίδιο υποστήριξε και σεκιούριτι της Χάποελ, που βρισκόταν κοντά στην φισούνα, που οδηγεί στα αποδυτήρια και στην εξέδρα.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ