«Οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο»

«Οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα ποινικής δίωξης – ανακριτικού, αλλά και αθλητικού εισαγγελέα, Χάρη Λακαφώση, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με θέμα «Διαφάνεια στον αθλητισμό».

Ο έγκριτος εισαγγελικός λειτουργός έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων, σε οργανωμένο έγκλημα με μπράβους, εκφοβισμό μαρτύρων, αλλά και…τρικλοποδιές στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία.

Όπως εξηγεί και στα «ΝΕΑ», όταν ασχολήθηκα με το κομμάτι του αθλητισμού γνώριζα ότι υπάρχουν θέματα, αλλά δεν πίστευα ότι ήταν σε αυτή την έκταση. Ευτυχώς, πρόκειται για μειοψηφία, αλλά δυστυχώς αυξανόμενη».

Ο κ. Λακαφώσης νιώθει πίκρα για όλα αυτά, αλλά δεν το βάζει κάτω. «Υπάρχει και οργανωμένο έγκλημα στο χώρο του αθλητισμού, με εκφοβισμούς, νονούς της νύχτας και μπράβους. Κατά πληροφορίες μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ονόματα οργανωμένων οπαδών βρίσκονται μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου κάποιων ομάδων».

Μαζί με τον Αριστείδη Κορρέα έχουν συνθέσει ένα ιδανικό δίδυμο, καθώς, όπως επισημαίνει, συνεργάζονται αρμονικά, αλλά αυτό πολλές φορές δεν φτάνει, με αποτέλεσμα να έχουν προτείνει τη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος αθλητισμού στην Εισαγγελία, κάτι ανάλογο με αυτό που ��ίχε προτείνει πρόσφατα και για το ντόπινγκ ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Κατσιμπάρδης.

«Νομίζω ότι τα θέματα που υπάρχουν στον αθλητικό χώρο δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανάλογο τμήμα».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ