Ο Νίκος Αλέφαντος για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού

Ο Νίκος Αλέφαντος για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού

Το σχόλιο και η κριτική του Νίκου Αλέφαντου για τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ.

«Αγαπητοί αναγνώστες, η πείρα δεκαετιών στους πάγκους, στα αποδυτήρια, αλλά και η παρακολούθηση αναρίθμητων αγώνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κάνουν να μιλάω πολλές φορές με βεβαιότητα για κάποια πράγματα.

Είχα πει επανειλημμένως μετά το 0-3 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη ότι πολύ φοβάμαι πως αυτό το ματς θα στοιχίσει και τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ. Όχι μόνο επιδρώντας άσχημα στον Ολυμπιακό, αλλά και επιδρώντας θετικά στη Μάντσεστερ η οποία θα μελετούσε εκείνο το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και θα την πίστευε περισσότερο την ανατροπή του 2-0…

Πράγματι λοιπόν μετά το 0-3 του Παναθηναϊκού, ήρθε και άλλη ήττα από τον ΠΑΟΚ, ήρθε και αυτός ο αποκλεισμός στην Αγγλία που μας στεναχώρησε πάρα πολύ. Δεν έπρεπε ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί. Όταν έχεις το 2-0 στο χέρι σου και πετυχαίνεις τη Μάντσεστερ στη χειρότερη σεζόν της τα τελευταία 25 χρόνια, όταν είσαι τόσο κοντά στην πρόκριση στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να το παλέψεις με νύχια και με δόντια.

Δεν κάνεις δηλώσεις ως προπονητής “είμαι έτοιμος να αναλάβω τη Ρεάλ“. Εγώ του είπα να προσέξει γιατί στο τέλος της σεζόν μπορεί να καταλήξει στη Σπόρτινγκ Χιχόν…

Υστέρησε πολύ η άμυνα στο Ολντ Τράφορντ. Γενικώς δεν υπήρχε η συνοχή των γραμμών που υπήρχε στο πρώτο ματς, δεν ήταν τόσο σφικτός και δεμένος ο Ολυμπιακός όπως στο πρώτο ματς, έβρισκε χώρους η Μάντσεστερ και έκανε το ματ -μάλλον με υπόδειξη του Φέργκιουσον- βάζοντας μέσα τον Γκιγκς ο οποίος στα 40 του χρόνια σε απέκλεισε. Ανεπίτρεπτο να σε αποκλείει ο Γκιγκς 40 χρονών. Σε χτύπησε όπως ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη, με τις μεγάλες μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών σου…

Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού αναστήσανε τον Φαν Πέρσι ο οποίος ήταν τραγικός μέχρι αυτό το ματς, φέτος κάνει άσχημη σεζόν, ακόμα και στο προηγούμενο ματς με τη Λίβερπουλ δεν βλεπόταν. Κι όμως έκανε χατ τρικ στον Ολυμπιακό. Ο Ρούνεϊ επίσης έκανε σπουδαίο ματς, έτρεξε πολύ, δεν υπήρχαν σφριγηλά αμυντικά χαφ και στόπερ σε αυτό το ματς στον Ολυμπιακό, εκεί χάθηκε η πρόκριση.

Στο πρώτο γκολ πέταξε τη μεγάλη μπαλιά ο Γκιγκς στην πλάτη του Μαρκάνο και του Φαν Πέρσι. Όμως ο Φαν Πέρσι το ήξερε και το περίμενε. Ο Μαρκάνο ακινητοποιήθηκε. Και πάει άτσαλα ο Χολέμπας και κερδίζει η Μάντσεστερ το πέναλτι.

Αντί να βάλεις μυαλό που σου κάνει το 1-0 χτυπώντας σε στην πλάτη, αντί να πας στα αποδυτήρια οπωσδήποτε χωρίς να φας άλλο γκολ -κλείστα όλα ρε και κράτα το 1-0 να λήξει το ημίχρονο- σε βρίσκει πάλι εκτεθειμένο πίσω, σου βρίσκει πάλι χώρο πίσω, και σου κάνει το 2-0 στο τέλος του α΄ ημιχρόνου!

Μα δεν επιτρέπεται να παίζεις στην Αγγλία, να σε βολεύει το σκορ, να λήγει το ημίχρονο, και να σε βρίσκουν τόσο ανοικτό πίσω! Απουσιάζει και από τη θέση του ο Μανωλάς -ο κακός Μανωλάς στα τελευταία ματς, του έχω ξαναπεί να προσγειωθεί γιατί θυμίζει εκείνον τον Μανωλά της ΑΕΚ- πάει ο Σαλίνο να καλύψει τον Φαν Πέρσι αλλά δεν προλαβαίνει. Και βλέπεις μετά το γκολ απαρηγόρητο τον Σαλίνο να είναι πεσμένος κάτω και να διαμαρτύρεται στον Μανωλά…

Μεγάλη πτώση έχει και ο Ρομπέρτο τον τελευταίο καιρό. Το τρίτο γκολ που τρώει από το φάουλ στη γωνία την οποία φύλαγε, δεν είναι για να το τρώει τερματοφύλακας αυτής της κλάσης. Στα τελευταία ματς ο Ρομπέρτο τρώει γκολ που προ καιρού τα έσωνε.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος απ΄ ότι αμυντικά και έκανε ευκαιρίες. Δεν είχε όμως τη σεντερφοράρα να το καρφώσει. Τον Βαλντές τον περίμενα ανύπαρκτο, τα έχω αναλύσει σε άλλες στήλες, ο δε Κάμπελ δεν απείλησε ως φορ. Σωστά τον γύρισε στο πλάι, αλλά διαφωνώ κάθετα με τις αλλαγές. Δεν υπήρχε Φουστέρ. Δεν έπρεπε να βγει ο Πέρες ο οποίος το πάλευε, και να μείνει στο ματς ο Φουστέρ. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει αλλαγή ο πιτσιρικάς ο Βέργος στο πιο κρίσιμό σου ματς στην Ευρώπη -όταν δεν τον βάζεις ούτε με τις τελευταίες ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα- και να έχεις βγάλει έξω τον Πέρες. Ακόμα και τον Φουστέρ δεν τον βγάζεις για να μπει ο Βέργος.

Διακριθέντες για εμένα ήταν ο Ντομίνγκες ο οποίος το πάλευε και ο Μανιάτης ως τρεχαλατζής. Επίσης τι αλλαγή ήταν αυτή να βγάλει τον Σαλίνο για να πάει τον Μανιάτη δεξί μπακ και να μπει μέσα ο Μασάντο. Τι προσέφερε; Ο Μασάντο δυστυχώς δεν έχει δικαιολογήσει τα λεφτά που δόθηκαν για την αγορά του και το παχυλό του συμβόλαιο, είναι για να ασχολείται με το μουστάκι και να παριστάνει τον …Ομάρ Σαρίφ!

Και ο Ντιγκά λίγος. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα εκεί. Για πολλοστή φορά θα πω -και το λέω από ενδιαφέρον για το καλό της ομάδας- ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία χαφάρα να ησυχάσουμε από Ντιγκάδες, Μασάντους και Σάμαρη. Είναι μέτριες καταστάσεις αυτές. Μία χαφάρα όπως ήταν 30 χρονών -άντε και 32 χρονών- ο Ιμπαγάσα να σου βγάλει καμία μπαλιά όπως έβγαλε ο Γκιγκς στα 40 του.

Απορώ τι προγραμματισμός είχε γίνει και στη φυσική κατάσταση, φαίνεται σαν να έπεσε πολύ ο Ολυμπιακός αυτόν τον τελευταίο μήνα. Πολύ πεσμένο Ολυμπιακό είδαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ, και στη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ.

Πρέπει τώρα να κάνει το νταμπλ διότι στην Ελλάδα αν ο Ολυμπιακός πιάσει απόδοση, δεν τον φτάνουν οι άλλες ελληνικές ομάδες. Το Κύπελλο όμως είναι ανοικτό αν συνεχίσει ο Ολυμπιακός τις εμφανίσεις του τελευταίου μήνα».

Πηγή: sportdog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ