ΦΩΤΟ-Δακρυσμένος ο Ριβάλντο στον επίλογο της καριέρας του

ΦΩΤΟ-Δακρυσμένος ο Ριβάλντο στον επίλογο της καριέρας του 

Η λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα του Ριβάλντο έφτασε στο τέλος της οριστικά. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έκανε γνωστή την απόφαση του μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

«Με δάκρυα στα μάτια , θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Θεό, την οικογένειά μου και όλους για την υποστήριξη και στην στοργή που έλαβα τα 24 χρόνια της καριέρας μου σαν ποδοσφαιριστής. Θέλω να ανακοινώσω σε όλους τους οπαδούς μου στον κόσμο ότι η καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής έφτασε στο τέλος της.

“Ήταν πολλά τα εμπόδια, οι προκλήσεις, οι απογοητεύσεις αλλά ήταν πολύ περισσότερες οι χαρές, οι κατακτήσεις, οι αλλαγές. Μερικές φορές διδάσκοντας και άλλες μαθαίνοντας, ποτέ δεν έχασα τον στόχο μου, πάντα με αφοσίωση, απόφαση και κατεύθυνση προς τον Θεό.

Σε αυτή την μεγάλη πορεία, πολλοί άνθρωποι πέρασαν από την ζωή μου, κάποιο για λίγο και άλλοι που παρέμειναν μέχρι σήμερα. Έχτισα την καριέρα μου πάνω σε ένα θαύμα, φεύγοντας από το Περναμπούκο, χωρίς λεφτά, χωρίς χρηματοδότηση έκτος από κάποιους οικογενειακούς φίλους. Δεν με πίστεψαν γιατροί και προπονητές αλλά είδα το όνειρο μου να γίνεται πραγματικότητα. Με επιμονή, αφοσίωση και κυρίως χάρη στον Θεό έφτασε η ώρα για την αναγνώρισή μου σαν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, και να κατακτήσω πολλούς τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ανάμεσα σε τρόπαια, μετάλλια, βραβεύσεις και τίτλους, σε μια γη που όλοι καταναλώνουν αφήνω μια ιστορία, ίσως ένα παράδειγμα, αλλά βέβαια μια τελετή που αξίζει να πιστέψει και παλέψει γι αυτή κανείς».

 

 

Τελευταία ομάδα του Βραζιλιάνου αστέρα ήταν η Μόζι Μιρίμ στην οποία ήταν ιδιοκτήτης και στην οποία ξεπέρασε τις 900 συμμετοχές , ενώ στη καριέρα του διάρκειας 24 ετών έχει αγωνιστεί σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ουζμπεκιστάν, και Ανγκόλα. Από την εποχή που βρισκόταν στην Ανγκόλα είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του, στη συνέχεια πήγε όμως στη Σάο Καετάνο ώστε να κρεμάσει εκεί τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ούτε εκεί έβαλε τέλος όμως, καθώς πήγε στη Μιρίμ για να γίνει παίκτης-ιδιοκτήτης, αποδεικνύοντας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και πόσο δύσκολο ήταν για αυτόν να σταματήσει να παίζει. Ο Ριβάλντο είναι ο έβδομος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας, ενώ το 1999 διακρίθηκε κερδίζοντας τη Χρυσή Μπάλα.

Στη χώρα μας ήλθε το 2004 για τον Ολυμπιακό, παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια σημειώνοντας 70 συμμετοχές και 36 τέρματα, για να πάει στη συνέχεια στην Ένωση, όπου σε ένα χρόνο είχε 29 συμμετοχές και 15 γκολ.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ