Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ και άδοξο «αντίο»

Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ και άδοξο «αντίο»

Άδοξα ολοκληρώθηκε το ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa League, μετά την ήττα με 3-0 από τη Μπενφίκα στο Ντα Λουζ. Δεν άξιζε τόσο βαρύ σκορ ο Δικέφαλος του β’ ημιχρόνου.

Έπειτα από μετριότατη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, στο οποίο έκανε όλη κι όλη μία επίσκεψη στα καρέ της πορτογαλικής ομάδας (σουτ του Λούκας στο 13′, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Αρτούρ αλλά δεν φάνηκε να περνά τη γραμμή), ο ΠΑΟΚ συνήλθε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν είχε καθόλου… ρέντα. Δύο φάσεις αποδείχθηκαν άκρως καθοριστικές για την εξέλιξη του ματς.

Στην πρώτη, στο 53′, ο Μαδούρο δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κατσουράνη. Αν και έδειχνε να μην το βάζει κάτω, αλλά αντιθέτως να παίρνει ακόμα περισσότερο τα πάνω του, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά την αποβολή του Κατσουράνη.

Ο διεθνής μέσος ανέτρεψε στο 69′ τον Λίμα την ώρα που αυτός έβγαινε τετ α τετ με τον Γλύκο και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Γκαϊτάν, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, άφησε «άγαλμα» τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ (αριστοτεχνικό το κτύπημά του) και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για τους Πορτογάλους.

Μετά το 1-0, ο ΠΑΟΚ κυριολεκτικά κατέρρευσε και μέσα σε ένα δίλεπτο, δέχθηκε δύο γκολ. Στο 78′, ο Μαντούρο βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Λίμα ευστόχησε από την άσπρη βούλα, ενώ με τη σέντρα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχασαν τη μπάλα, ο Μάρκοβιτς βρέθηκε φάτσα με τον Γλύκο και δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Δύο πράγματα είναι άξια αναφοράς. Αφενός το ότι ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε τόσο βαρύ σκορ, καθώς ήταν πολύ καλός από το 46′ μέχρι και την επίτευξη του πρώτου τέρματος, αφετέρου ότι ο Στέφενς προχώρησε σε μια ακατανόητη κίνηση. Ο τεχνικός του «δικεφάλου» έκανε αλλαγή στην αλλαγή και μάλιστα μετά το 3-0, περνώντας τον Νίνη στη θέση του Στοχ που αρνήθηκε να του δώσει το χέρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ