ΒΙΝΤΕΟ-Ρεάλ για κούπα

ΒΙΝΤΕΟ-Ρεάλ για κούπα

Μετά το 3-0 στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε και στο «Καλντερόν» την Ατλέτικο με δύο πέναλτι του Ρονάλντο (2-0) και προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου.

Η Ρεάλ δεν έχει ηττηθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο από το 1999 και είναι η 8η σερί νίκη της αποτελεί ρεκόρ στα μεταξύ τους ντέρμπι. Ρεκόρ έκανε και ο Κασίγιας, ο οποίος έφτασε τα 900 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στο Κύπελλο.

Δεν έλειψαν και τα επεισόδια στο μαδριλένικο ντέρμπι με αποκορύφωμα τον αναπτήρα που πέταξε οπαδός της Ατλέτικο στον Κριστιάνο στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Πορτογάλο να πέφτει στο έδαφος και να κατευθύνεται στα αποδυτήρια με το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ.

Ο Σιμεόνε φάνηκε να βάζει τον αγώνα σε δεύτερη μοίρα καθώς παρέταξε την Ατλέτικο με επτά αλλαγές στη βασική σύνθεση της. Και ποιος να τον κατηγορήσει όμως μετά το ευρύ 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Μπερναμπέου» που δεν άφηνε ουσιαστικά περιθώρια στους γηπεδούχους.

Στο 7’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι σε μία αμφισβητούμενη φάση, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Ατλέτικο, στην προσπάθεια της για ισοφάριση είδε το σουτ του Γκαρθία να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας .

Η ατυχία των «ροχιμπλάνκος» συνεχίστηκε όμως και στο 16’. Ο Μπέιλ κέρδισε νέο πέναλτι, ο Κριστιάνο ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση κι έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Τα λεπτά περνούσαν με το τέμπο να είναι μέτριο, το θέαμα σχετικά κακό και τη Ρεάλ να έχει απλώς μια υπεροχή.

Μοναδική αγωνία ο τραυματισμός του Μανκίγιο σε μια «μονομαχία» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην οποία έπεσε στο χορτάρι με το κεφάλι, γλυτώνοντας ευτυχώς τα χειρότερα.  Οι φίλοι της Ατλέτικο νευρίασαν με τον Πορτογάλο σουπερστάρ και του πέταξαν αναπτήρα στο κεφάλι στην εκπνοή. Ο Κριστιάνο έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε για τα αποδυτήρια με το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε αναμφίβολα σε όλη τη διάρκεια του το δεύτερο μέρος και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο. Προς το τελευταίο 20λεπτο η Ατλέτικο προσπάθησε να φτάσει τουλάχιστον στο γκολ της τιμής, αλλά κυρίως στο σουτ του Σόσα ο Κασίγιας δήλωσε «παρών» -σε μια απ’ τις ελάχιστες στιγμές που χρειάστηκε- με αποτέλεσμα να μείνει το 2-0 μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που έδωσε στη «βασίλισσα» το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, εκεί όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ.

 

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ