Αναστασίου: Αν δεν κερδίζαμε, θα πεθαίναμε στο γήπεδο

Αναστασίου: Αν δεν κερδίζαμε, θα πεθαίναμε στο γήπεδο

Την αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών του θεώρησε κλειδί της επιτυχίας του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού υπογράμμισε ότι και πέντε ημίχρονα να έπαιζε η ομάδα του, πάλι αυτή θα ήταν νικήτρια.

«Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και στο τέλος το κάναμε να φαίνεται πολύ εύκολο. Με την απόδοσή μας δείξαμε ποια ήταν καλύτερη ομάδα και ποια το ήθελε πιο πολύ. Ήταν θέμα εγωισμού γιατί μέχρι τώρα παίζαμε καλά και δεν κερδίζαμε. Αυτή η ομάδα ωριμάζει και μαθαίνει να κερδίζει τα μεγάλα ματς. Σημαντικό είναι η απόδοσή μας να συνεχίσει να είναι καλύτερη σε κάθε παιχνίδι. Με δύο αντιπάλους που λογικά θα είμαστε μαζί στα πλέι οφ δείξαμε ποιότητα και διάρκεια. Στην Τρίπολη μας έλειψε το γκολ. Αν δεν κερδίζαμε σήμερα θα πεθαίναμε στο γήπεδο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην φεύγαμε νικητές», είπε στον πρόλογό του στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Σε κάθε παιχνίδι και από την αρχή της σεζόν φιλοσοφία μας ήταν ο Παναθηναϊκός να εξελίσσεται, να παράγει νέους παίκτες και να παλεύει για τη νίκη. Είμαστε μια νέα ομάδα. Πολλές φορές στερούμαστε καθαρού μυαλού και ωριμότητας αλλά μέσα από τα λάθη μαθαίνουν οι παίκτες. Όλοι μαθαίνουμε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα».

Κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Στέφενς περί διαιτησίας. «Ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα δεν μας βοηθάνε αλλά εάν ασχοληθούμε με τη διαιτησία θα βρούμε πάρα πολλά. Η απάντηση δίνεται μέσα στο γήπεδο και δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε», απάντησε.

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, ο Αναστασίου τόνισε: «Το καλό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες και αυτό είναι σημαντικό. Τα πλάγια μπακ σήμερα σκόραραν από στημένες φάσεις που δουλεύουμε αρκετά. Σιγά σιγά βγαίνουν και είναι θετικό που η ομάδα δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη στο σκοράρισμα».

Σε ερώτηση για τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του στο ημίχρονο, ο Αναστασίου επεσήμανε: «Πολλές φορές ό,τι και να πεις στα παιδιά από τη στιγμή έχει διαμορφωθεί η ψυχολογία μας. Στο γήπεδο φάνηκε πια ομάδα το ήθελε περισσότερο. Και πέντε ημίχρονα να παίζαμε θα κερδίζαμε».

Στο τέλος οι ερωτήσεις περιστράφηκαν γύρω από τους ανέτοιμους Πέτριτς, Μέντες. «Ο Πέτριτς προπονείται με την ομάδα και εάν συνεχίσει έτσι αυτή την εβδομάδα θα είναι στην αποστολή με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μέντες δύσκολα αυτή την εβδομάδα. Είχε οίδημα στο δικέφαλο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας και κάθε ποιοτικό παίκτη τον θέλουμε και τον χρειαζόμαστε», είπε ο Αναστασίου.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ