Ρονάλντο από…χρυσάφι

Ρονάλντο από…χρυσάφι

Ο Κριστιάν Ρονάλντο είναι ο νέος «βασιλιάς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου! Ο Πορτογάλος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, και παρέλαβε στο γκαλά της FIFA την «Χρυσή Μπάλα» για δεύτερη φορά, μετά το 2008, Ο Ρονάλντο ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα του ονόματός του από τον Σεπ Μπλάτερ! », η Γερμανίδα Ναντίν Άνγκερερ νικήτρια στις γυναίκες, καλύτερος τεχνικός ο Γιουπ Χάινκες, ο Ιμπραΐμοβιτς το πιο… λαμπερό γκολ!

 

Ο τίτλος του καλύτερου προπονητή πήγε στα… χέρια του Γιουπ Χάινκες, ο οποίος τα σήκωσε όλα με την Μπάγερν Μονάχου… Άφησε πίσω του, τους Άλεξ Φέργκιουσον, Γιούργκεν Κλοπ, που ήταν οι υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού της χρονιάς στο αντρικό ποδόσφαιρο!

«Είναι… τρελό να παίρνει ένα τέτοιο βραβείο ένας… συνταξιούχος τεχνικός. Βέβαια κάποιος στις επιτυχίες που είχαμε στη Μπάγερν θα πρέπει να παίρνει κάποιες αποφάσεις και αυτός ήμουν εγώ, διότι δεν ήμουν μόνος μου σε όλη αυτή την πορεία», είπε ο Γερμανός τεχνικός….Στην Ομοσπονδία του Αφγανιστάν δόθηκε το βραβείο Fair Play! Το βραβείο του καλύτερου γκολ της χρονιάς (Fifa Puskas 2013) κατέκτησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για το σπουδαίο του τέρμα στο φιλικό της Σουηδίας με την Αγγλία. Κέρδισε τους Μάτιτς (με Μπενφίκα) και Νεϊμάρ (με Βραζιλία).Καλύτερη παίκτρια αναδείχθηκε η Γερμανίδα Ναντίν Άνγκερερ, νικώντας τις Μάρτς (Βραζιλία), Άμπι Γουάμπαχ (ΗΠΑ) που ήταν στην τριάδα!Στο γκαλά της FIFA αναδείχθηκε και η καλύτερη ενδεκάδα σε σύστημα 4-3-3. Την αποτελούν οι:

Τερματοφύλακας: Νόιερ.

Αμυντικοί: Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Άλβες, Σέρχιο Ράμος, Φίλιπ Λαμ.

Μέσοι: Ινιέστα, Τσάβι, Ριμπερί.

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζλάταν Ιμπραιμοβιτς, Λιονέλ Μέσι.Στις γυναίκες η Σίλβια Νέιντ αναδείχτηκε ως η κορυφαία προπονήτρια της χρονιάς.Το προεδρικό βραβείο (για την προσφορά στον αθλητισμό) πήγε στον πρώην πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, οποίος ανέβηκε στη σκηνή και το παρέλαβε από τον Σεπ Μπλάτερ…Έγινε επίσης ειδική αναφορά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς απομένουν 150 ημέρες για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού και γι’ αυτό κλήθηκαν στη σκηνή η Αντριάνα Λίμα και ο Ρονάλντο, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, μαζί με τον Νεϊμάρ, καλώντας όλο τον κόσμο στην πατρίδα τους κατά την διάρκεια της γιορτής του ποδοσφαίρου…

«Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, και όλοι είναι ενθουσιασμένοι από το γεγονός πως το Μουντιάλ θα γίνει στη Βραζιλία. Σαε περιμένουνε όλους στη Βραζιλία, θα γίνει μια μεγάλη διοργάνωση, με τους καλύτερους παίκτες από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Ρονάλντο.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ