Αλέφαντος: Αυτούς τους χαφ θέλω στον Ολυμπιακό

Αλέφαντος: Αυτούς τους χαφ θέλω στον Ολυμπιακό

“Έγιναν φοβερά ματς στην Αγγλία. Ειδικά το Μάντσεστερ Σίτι- Λίβερπουλ ήταν ματσάρα. Νίκησε η Μάντσεστερ Σίτι 2-1 αλλά για εμένα ήταν άδικο, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν 2-2. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε η Λίβερπουλ στην έδρα της Σίτι, σε μία έδρα όπου η Σίτι τα καθαρίζει όλα τα ματς. Ένας Σουάρες τρομερός πάλι.

Η Σίτι έχει παικταράδες, έχει προσωπικότητες, την παρέσυρε τη Λίβερπουλ σε γρήγορο ρυθμό αλλά δεν μάσησε. Αυτός ο Ρότζερς ο προπονητής της Λίβερπουλ κάνει καλή δουλειά, παίζει το 4-3-3 ωραία, πολύ γρήγορη ομάδα η Λίβερπουλ, τη βλέπω και ζητάω από αυτήν να παραδειγματιστεί ο Ολυμπιακός!

Χωρίς να έχει τα μεγάλα ονόματα στα χαφ, έχει όμως χαφ σαν και αυτά που θέλω στον Ολυμπιακό, όπως και η Άρσεναλ. Τα έχω ξαναπεί για την Άρσεναλ, τώρα θα πω για τη Λίβερπουλ.

Χωρίς τον Τζέραρντ στα χαφ, βλέπεις τον Χέντερσον δεξί χαφ, τον Άλεν αριστερό χαφ, στη μέση τον Λούκας. Δεν γυρίζει ο Λούκας να πάει να πάρει τη μπάλα από τους σέντερ μπακ όπως κάνει ο Σάμαρης! Δεν θα το δεις αυτό ποτέ.

Όχι κύριε, τη μπάλα θα τη βγάλουν μπροστά οι σέντερ μπακ. Εγώ για άλλη δουλειά θέλω τους χαφ, όχι για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν οι σέντερ μπακ ή οι ακραίοι μπακ. Η Λίβερπουλ το κάνει σωστά, δείτε πώς βγάζουν τη μπάλα από πίσω. Κι αυτός ο Σισοκό ο μπακ πολύ καλός παίκτης.

Οι χαφ της Λίβερπουλ αλωνίζουν, χώνονται κοντά στον Σουάρες και γίνονται κυνηγοί, γυρνάνε και κόβουν, τα κάνουν όλα. Βλέπεις φάσεις στη Λίβερπουλ όπου βγαίνουν με 5 και 6 παίκτες μπροστά! Ιδίως ο Χέντερσον που βγαίνει πολυβόλο από μέσα αριστερά, κρυφός κυνηγός.

Και έχουν καθαρόαιμα εξτρέμ, τον Κουτίνιο αριστερά και τον Στέρλινγκ δεξιά, καλός ο βραζιλιάνος Κουτίνιο, νεαρός και γρήγορος ο Στέρλινγκ, μικροί σε ηλικία και οι δύο. Βλέπω αυτά τα παικτρόνια που ξαναλέω δεν έχουν μεγάλα ονόματα στη Λίβερπουλ, και τσατίζομαι όταν εδώ βγάζουν συνέχεια διακριθέντα τον Σάμαρη και τον Μασάντο. Εκεί πονάει ο Ολυμπιακός, θα απογειωνόταν άμα είχε χαφ γρήγορα που να οργώνουν το γήπεδο, να ανεβαίνουν μπροστά να απειλούνε.

Για τη Σίτι τι να πεις, αυτή έχει προσωπικότητες, παικταράδες, ονόματα. Ο Τουρέ έχει βελτιωθεί τρομερά, τα κάνει όλα, ο Νασρί οργώνει, ο Σίλβα είναι ο παίκτης που στο στιλ του ονειρεύομαι μια μικρογραφία του στον Ολυμπιακό να φτιάχνει παιχνίδι, να οργώνει και να χώνεται, να κινείται παντού. Νάβας, Νεγρέδο μπροστά- καλός παίκτης αυτός- έλειπε ο Αγκουέρο, μπήκε αλλαγή ο Τζέκο, Κομπανί πίσω, της πουτάνας γίνεται.

Πάμε τώρα στο Χαλ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είναι στα καλά της η Γιουνάιτεντ, στα πρώτα 12 λεπτά έχανε 2-0 από τη Χαλ! Σκληροτράχηλη η Χαλ, με προπονητή τον Στιβ Μπρους που έπαιξε πολλά χρόνια σέντερ μπακ στη Γιουνάιτεντ, τον θυμάμαι καλά.

Σας έχω ξαναπεί ότι σε αυτό το δίδυμο σέντερ μπακ, Σμόλινγκ- Έβανς ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Καραϊσκάκη. Έκανε αλλαγή πολύ νωρίς, λίγα λεπτά μετά το 2-0, αλλαγή πριν το 20λεπτο, έβγαλε τον δεξί μπακ τον Ράφαελ που χτύπησε, βάζοντας μέσα τον Γιανουζάι. Καλό παικτάκι, γρήγορος και ξέρει μπάλα, τον πέταξε μπροστά δεξιά και γύρισε πίσω ως δεξί μπακ τον Βαλένσια.

Αριστερά είχε τον Γιανγκ, δεξιά τον Γιανουζάι, 2 κυνηγούς τον Γουέλμπεκ και τον Ρούνεϊ ο οποίος είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Και σκίζεται ο Ρούνεϊ με τον τραυματισμό του Φαν Πέρσι να δείξει ότι αυτός μπορεί να κουβαλήσει μόνος του τη Γιουνάιτεντ. Έβαλε και μια γκολάρα άλλο πράγμα.

2 χαφ στον άξονα είχε Κλέβερλι και Φλέτσερ. Έπειτα πέρασε αλλαγή τον Ερνάντες μπροστά βγάζοντας τον Φλέτσερ και μετά έβαλε τον Κάρικ στη θέση του Γιανγκ.

Τα κατάφερε και το γύρισε το ματς η Γιουνάιτεντ, πήρε μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας με 2-3 από εκεί που έχανε 2-0. Στο τέλος πάντως παραλίγο να ισοφαρίσει η Χαλ, έχασε 2 ευκαιρίες κλασικές να κάνει το 3-3.

Δεν είναι η περσινή ομάδα του Φέργκιουσον με τίποτα. Όμως είναι σκυλιά, δεν παραδίνονται. Και είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ.

Εγώ δεν συμφωνώ με τις υπεραισιοδοξίες που βλέπω για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τη Μάντσεστερ. Στην Αγγλία ο Ολυμπιακός θα δεινοπαθήσει. Είναι ταχύτατος ο ρυθμός των αγγλικών ομάδων. Τον Ρούνεϊ στην Αγγλία ποιος θα τον κρατήσει από τον Ολυμπιακό, αν παίξει και ο Φαν Πέρσι, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Ό,τι κάνει ο Ολυμπιακός πρέπει να το κάνει εδώ. Το πρώτο ματς είναι όλα τα λεφτά, στο Καραϊσκάκη. Αν δεν πάρει εδώ καλό αποτέλεσμα, δεν του δίνω τύχη στο δεύτερο ματς. Πρέπει να χτυπήσουν με λύσσα το πρώτο ματς, να κυνηγήσουν να κάνουν ό,τι έκανε η Χαλ στην αρχή, να αιφνιδιάσουν τη Μάντσεστερ, να τη χτυπήσουν στην καρδιά της άμυνας.

Ο Μουρίνιο νίκησε τη Σουόνσι 1-0, ήταν καλύτερη η Τσέλσι, έχασε γκολ, αντί 3-0 στο τέλος παραλίγο να ισοφαριστεί. Δεν έχει οργανωτή η Τσέλσι, πονάει εκεί, επίσης πονάει στη θέση του φορ, ο Ετό μεγάλωσε.

Την Άρσεναλ την έχω αναλύσει εδώ ξανά, μην λέμε τα ίδια, έχει χαφ που σε πνίγουν. Έναν γκολτζή φορ χρειάζεται, εκεί πονάει. Μετά το ’65 η Άρσεναλ φουλάρει, παίζει και γαμώ τις μπάλες. Στο ματς με τη Γουεστ Χαμ που το γύρισε από 1-0 και το έκανε 1-3, ήταν ανύπαρκτος ο Οζίλ, δεν ξέρω τι ζωή κάνει πάλι, σαν να άρχισε να χάνει λάδια τον τελευταίο καιρό. Πολύ καλός ήταν ο Ποντόλσκι που τον έβαλε αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο, είχε πολύ καιρό να παίξει, αλλά πήγε καλά. Ένα σωρό παίκτες έχει η Άρσεναλ.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν στο χαμό που γίνεται στην Αγγλία, βλέπω κάποιο φαβορί για τον τίτλο. Δεν υπάρχει φαβορί εκεί, 4-5 ομάδες μπορούν να το πάρουν φέτος. Εγώ ούτε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχω ξεγραμμένη παρ’ ότι έχει μείνει πίσω. Είναι σκυλιά αυτοί, δεν πεθαίνουν εύκολα. Υπάρχει η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ. Αν σε μία θα έδινα λίγο παραπάνω πιθανότητες για τον τίτλο φέτος είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Υποθετικά μιλάμε όμως γιατί έρχονται μεταγραφές. Αν δεν γίνονταν μεταγραφές, έτσι όπως είναι τώρα οι ομάδες, θα έδινα λίγο περισσότερες πιθανότητες στη Μάντσεστερ Σίτι.”

Πηγή: sportdog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ