Τα βρετανικά ΜΜΕ για το Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός

Τα βρετανικά ΜΜΕ για το Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός

Η πλειοψηφία των Άγγλων θεωρεί την κλήρωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό ως την καλύτερη δυνατή, με κάποιους, πάντως, να τονίζουν ότι… «Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είναι κορόιδα».

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αυτή τη στιγμή ψάχνει να βρει ισορροπία, η κλήρωση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έφερε χαμόγελα. Για αρκετούς, είναι ιδανική, αλλά υπάρχουν και κάποιοι όμως που βλέποντας τα αποτελέσματα του Θρύλου στην Ευρώπη και τη διαρκή κυριαρχία του στην Ελλάδα κρατούν και κάποιες επιφυλάξεις «Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει να φέρνει την εγχώρια φόρμα του στην ευρωπαϊκή αρένα φέτος.

Αναλογιζόμενη την κλήρωση για τους γειτονικούς τους αντίπαλους, αναμφίβολα η Γιουνάιτεντ βλέπει τον Ολυμπιακό ως μία καλή κλήρωση. Αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είναι κορόιδα και μένει να το αποδείξουν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά η “Manchester Evening News”, η οποία στην ανάλυση της για τον Ολυμπιακό τονίζει ότι η μεγάλη πρόκληση πλέον για τον Ολυμπιακό είναι να φτάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99.

Ο “Guardian” τονίζει: «Ενώ η Τσέλσι έχει δύο ματς με παγίδες απέναντι στην Γαλατάσαραϊ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα νιώθει ευχαριστημένη που έχει να παίξει με τον Ολυμπιακό».

Ο “Independent” χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό «αιωνόβιο πρωταθλητή Ελλάδα, που ποτέ δεν κάνει πολλά στην Ευρώπη» και στέκεται στην παρουσία του Μήτρογλου: «Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός. Το παρατσούκλι του είναι Μητρογκόλ και μετρά ένα γκολ κάθε δύο ματς. Σκόραρε τρεις φορές στα πλέι οφ των Προκριματικών του Μουντιάλ, όπου η Ελλάδα κέρδισε τη Ρουμανία».

Η “Express” τονίζει: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τυχερή, καθώς κληρώθηκε αναμφισβήτητα με την πιο αδύναμη ομάδα στη φάση των 16. Τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το “Skysports”: «Σε σύγκριση με τη γειτονική της αντίπαλο, τη Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επωφελήθηκε πλήρως από την πρώτη θέση του ομίλου της, αφού κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, που σύμφωνα με το Sky Bet δίνονται 400/1 για να κερδίσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.Ήταν η ιδανική κλήρωση για τον Ντέιβιντ Μόγιες, που βρίσκεται υπό πίεση, αφού η Γιουνάιτεντ πασχίζει στην Πρέμιερ Λιγκ».

«Καλύτερα δεν γινόταν για τον Ντέβιντ Μόγιες. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος προπονητής, η Γιουνάιτεντ έχει περισσότερο από αρκετό ταλέντο και εμπειρία για να ξεπεράσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας», τονίζει η “Telegraph”.

Η “Metro” πάντως είναι λίγο πιο επιφυλακτική: «Η Γιουνάιτεντ, που βγήκε πρώτη στον όμιλο, κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, μια κλήρωση που δείχνει πιο άνετη (από της Άρσεναλ και της Σίτι)».

Σε forum οπαδών, όπως το Red Cafe, τα σχόλια περί «τέλειας κλήρωσης», «ιδανικής κλήρωσης», «δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη κλήρωση», είναι αρκετά, με αρκετό κόσμο να ασχολείται ήδη με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» στη συνέχεια της διοργάνωσης!

Πηγή: olympiacos-blog

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ