Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς

Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς

Τους κορυφαίους αθλητές-αθλήτριες, προπονητές αλλά και ομάδες της χρονιάς βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στη λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του ΣΕΦ.

Κορυφαία ομάδα του 2013 αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά και από τη σπουδαία πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014. Εξάλλου, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Φερνάντο Σάντος, ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως ο κορυφαίος προπονητής του 2013 επικρατώντας στην ψηφοφορία του τεχνικού της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και του προπονητή της Εθνικής πόλο Γυναικών και Νεανίδων, Γιώργου Μορφέση.

Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” παρέλαβε ειδικό βραβείο καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα Ευρώπης και Διηπειρωτικό.

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης στη Βαρκελώνη, Σπύρος Γιαννιώτης, ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αφήνοντας… πίσω του τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον αθλητή του πινγκ πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες κατέκτησε η αθλήτρια της Κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου ενώ υποψήφιες ήταν και η Βάσω Βουγιούκα (Ξιφασκία) και η Μαρία Περβολαράκη (Πάλη).

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η βράβευση του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη ο οποίος βραβεύτηκε  με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Ο Χιώτης δεν μπόρεσε να βρεθεί στην εκδήλωση όμως έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω video: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλο τον κυπριακό λαό. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν στην Κύπρο κουρεύτηκαν τα χρήματα. Θέλω να ζητήσω την βοήθεια των πολιτικών να επιστραφούν τα χρήματα στους λογαριασμούς».

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ