Μ.Ψωμιάδης: Με κατέστρεψε η ΑΕΚ…

Μ.Ψωμιάδης: Με κατέστρεψε η ΑΕΚ…

Στην εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας προχώρησε, μετά από αλλεπάλληλες διακοπές της δίκης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω εικονικών συναλλαγών, με βασικό κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, κ. Μυκονιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε «σάκους με χρήματα» που πήγαινε στην τράπεζα ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Ψωμιάδης, με τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Χαρίλαο Ψωμιάδη, παρουσία του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση, Αντώνη Κατσαρού. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι υποτίθεται πως ενημέρωναν τον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ, αλλά «… ουσιαστικά τροφοδοτούσαν το λογαριασμό και την ίδια στιγμή γινόταν ανάληψη, χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση χρημάτων, πράγμα που ήταν λάθος από πλευράς της τράπεζας. Τα χρήματα έμεναν ελάχιστα στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε στα εικονικά τιμολόγια που εξέδιδε ο -απών από τη δίκη- Αντώνης Κατσαρός για εργολαβικές εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες, το οποίο δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο εν λόγω κατηγορούμενος στην πραγματικότητα ήταν «πορτιέρης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας», δεν ήταν εργολάβος και δεν είχε βιβλία, εργαλεία ή μηχανήματα. Τόνισε επίσης στους δικαστές ότι κατά την εκτίμησή του οι εικονικές συναλλαγές είχαν στόχο να καλύψουν την πληρωμή του ΦΠΑ, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα έπρεπε να πληρώσει η ΠΑΕ για τις αναμεταδόσεις αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ωστόσο, αμφισβητήθηκαν οι ισχυρισμοί του μάρτυρα περί «σάκων» και χρημάτων. Η υπεράσπιση νωρίτερα έθεσε ζήτημα για τη νομιμοποίηση της παράστασης της πολιτικής αγωγής, επικαλούμενη την απόφασης εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ, αίτημα που απέρριψε το δικαστήριο.

Πριν ξεκινήσει ο μάρτυρας, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα νέας διακοπής της δίκης που υπέβαλε ο βασικός κατηγορούμενος, Μάκης Ψωμιάδης, προκειμένου να παρασταθεί ο βασικός του συνήγορος, Ιω. Ηρειώτης, που εδώ και μερικές συνεδριάσεις δήλωσε αποχή.

Όπως ανέφερε ο Μ. Ψωμιάδης, ο συνήγορός του «… ξέρει την υπόθεσή μου. Κάθομαι να με δικάσετε αλλά θέλω τον υπερασπιστή μου και το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη».

– Πρόεδρος: Ανεχόμαστε τα πάντα για να σας διευκολύνουμε.

– Μάκης Ψωμιάδης: Εγώ υποφέρω περισσότερο κύριε πρόεδρε….

Σε διάλειμμα της διαδικασίας δημιουργήθηκε ένταση, όταν ο Μάκης Ψωμιάδης είδε να συζητά ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Χάρης Οικονομόπουλος με τον μάρτυρα-υπάλληλο του ΣΔΟΕ. Ο κατηγορούμενος Μ. Ψωμιάδης φώναξε: «Χαρούλη κάνεις μάθημα στους ΣΔΟίτες;». Στο περιστατικό παρενέβη άλλος δικηγόρος, λέγοντας στον κατηγορούμενο «Έλα ρε Μάκη…». Ο Ψωμιάδης απάντησε φωνάζοντας: «Όχι έλα… Στα 57 μου θα με κάνει αδελφή ο Οικονομόπουλος; Όχι. Δεν έχω πάρει τίποτα. Με έχει καταστρέψει η π…α, η γ…η η ΑΕΚ και καταστράφηκε η οικογένειά μου. Αλλά δεν θα με πάνε στα 4, θα με πάνε όρθιο».

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ