Ο Αλέφαντος για το “Χ” του ΠΑΟΚ

Ο Αλέφαντος για το “Χ” του ΠΑΟΚ 

Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος για το “Χ” του Δικέφαλου στην Τούμπα. Τι λέει για τον Τζόρβα και τον Παναθηναϊκό που θα χτυπήσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

“Για τον Μπεργκ το έχω πει επανειλημμένως ότι είναι παικταράς για τα κυβικά του σημερινού Παναθηναϊκού. Και ο Καρέλης έπαιξε καλά, ο δε Κροάτης έκανε 2 γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός με την Καλλονή, βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν ο Παναθηναϊκός έκανε την Καλλονή να φαίνεται έτσι χάλια, ή η χάλια Καλλονή έκανε τον Παναθηναϊκό να φαίνεται τόσο καλός… Οι σέντερ μπακ της Καλλονής ήταν δραματικοί, πολύ ανοικτοί μεταξύ τους, μεγάλες οι αποστάσεις τους και με τους ακραίους μπακ, όποιος ήθελε από τον Παναθηναϊκό περνούσε και έμπαινε στα δίχτυα.

Η Καλλονή έχει μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή της από ματς σε ματς, βέβαια είναι ήρωες που παίζουν συνεχώς εκτός έδρας και κάνουν συνεχώς ταξίδια.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι θα κυνηγήσει με αξιώσεις την τρίτη θέση και στα πλέι οφ ενδεχομένως να χτυπήσει και τη δεύτερη θέση. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ αντίπαλος, είναι και ο Ατρόμητος που μου αρέσει ως ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι ήταν ΠΑΟΚ- Τζόρβας, όχι ΠΑΟΚ- Απόλλωνας. Σε όλο το β’ ημίχρονο ο Απόλλων έπαιζε με 10 παίκτες και κλειστήκανε πίσω, τους κράτησε ο Τζόρβας, έπιασε τα άντερά του. Έχασε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ.

Από το τέλος Αυγούστου βγήκα και είπα «το πρωτάθλημα πάλι θα το πάρει ο Ολυμπιακός, ξεχάστε το στον ΠΑΟΚ, δεν κάνατε καλές μεταγραφές, φέρατε αργοπ…νες». Δεν έχει παίκτες με μεγάλη τεχνική ο ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο η ταχύτητα που τους λείπει. Ας πούμε για να διασπάσεις μία τέτοια κλειστή άμυνα, θέλεις παίκτες διεισδυτικούς, με τεχνική, να σκάσουν ντρίμπλες, να τρυπώσουν, να πάρουν πέναλτι ρε αδελφέ. Ο ΠΑΟΚ κοιτάει να βγει πλάγια και όλο σέντρες.

Παρατηρώ τον Σαλπιγγίδη με τον Αθανασιάδη, δεν συνδυάζονται μεταξύ τους, δεν βλέπεις να μπορούν να κάνουν το ένα- δύο, δεν έχουν την τεχνική, δεν αλλάζουν τη μπάλα.

Για τον Ολυμπιακό τα είπα χθες στη στήλη, καθώς και για το δράμα της Μάντσεστερ, τίτλο είχε βάλει ο Σινάνογλου αυτό που είπα «πάρτε στον Ολυμπιακό τον Μπαντιμπανγκά»! Και γράφει στο «ΦΩΣ» ο Θέμης τώρα ότι είναι ήδη παίκτης του Ολυμπιακού ο Μπαντιμπανγκά! Όταν το είπα χθες στη στήλη να τον πάρει ο Ολυμπιακός, ειλικρινά ούτε εγώ το ήξερα ούτε ο Σινάνογλου, μετά το έψαξε, το έμαθε και το έγραψε στην εφημερίδα του. Πολύ καλός παίκτης μπορεί να γίνει αυτός, έχει την ταχύτητα και την τεχνική.

Όταν βλέπετε παίκτη 22 χρονών με τέτοια ταχύτητα και τεχνική μαζί, μην τον φοβάστε. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα μάθει, από αυτόν εξαρτώνται, να δουλέψει όπως πρέπει να βελτιωθεί, να κάνει καλή ζωή, να είναι σωστός χαρακτήρας. Η ταχύτητα όμως δεν μαθαίνεται. Αυτός μάλιστα δεν είναι μόνο γρήγορος και τεχνίτης, είναι και εργάτης. Τον έχω παρακολουθήσει, είναι εργάτης, είναι φιλότιμος στο παιχνίδι, δεν είναι Τιτίκα.

Βλέπω μερικούς που λένε για έναν παίκτη «έχει γρήγορη σκέψη». Αυτές τις μαλακίες λένε και κοροϊδεύουνε τον κόσμο. Ναι, όταν σου πετάξει τη μπάλα ο παίκτης που είναι φισέκι και σου φύγει, άντε πιάστον με την γρήγορη σκέψη. Εγώ θέλω γρήγορους παίκτες.

Από το δεύτερο ματς που είδα τον Μιραλάς στον Ολυμπιακό, όταν τότε δεν τον ήξερε κανείς και είχε έρθει χωρίς να έχει όνομα, είχα βγει και φώναζα «αυτός είναι ο παικταράς, αυτός θα χαλάσει κόσμο». Διότι είχα δει ταχύτητα και τεχνική. Βλέπω τον Μιραλάς στην Αγγλία, πάει πολύ καλά, και τώρα που τον είδα απέναντι στην Άρσεναλ, τρομερός ήταν ο π…. Να δείτε πώς τους ντριμπλάρει, παίζει και εξτρέμ αλλά χώνεται προς τα μέσα, ντριμπλάρει, σουτάρει.

Η Έβερτον έκοψε βαθμούς από την Άρσεναλ, σκυλίσια ομάδα η Έβερτον, την έχει φτιάξει ο Μαρτίνεθ, από πέρσι έλεγα ότι αυτόν τον προπονητή θέλω για τον Ολυμπιακό, όταν έλεγαν οι άλλοι για Έμερι, αυτόν εγώ είχα ξεχωρίσει, πριν μάλιστα να πάρει το Κύπελλο με την Γουίγκαν. Πήγε στην Έβερτον το καλοκαίρι και την έχει φτιάξει πολύ καλή. Ως το ’90 τρέχουν πολυβόλα. Ματσάρα ήταν το Άρσεναλ- Έβερτον.

Είδα και τον ΠΑΣ Γιάννενα, αργή ομάδα, πώς θα την κάνει γρήγορη αυτήν την ομάδα ο Τσιώλης. Γρήγορη ομάδα χωρίς να έχεις γρήγορους παίκτες, δεν μπορείς να κάνεις. Στον Αστέρα Τρίπολης είχε γρήγορους παίκτες, όπως και στον Ολυμπιακό Βόλου. Η Ξάνθη για παράδειγμα είναι γρήγορη ομάδα και πάει πολύ καλά.

Είδα ένα ματς για να γελάς, τραγικό ματς, οι δύο χειρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα! Η Λιβαδειά απέναντι στον Πλατανιά. Τι να σας πω… Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο… Υπάρχει λόγος και δεν θέλω να επεκταθώ.

Για τον Ατρόμητο θα μιλήσω στην επόμενη στήλη, ήταν πολύ καλός, και παίζει τώρα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ντέρμπι θα είναι αυτό. Τρίτη βράδυ θα δούμε τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και Τετάρτη πρωί θα έχω στήλη για τον Ολυμπιακό με την Άντερλεχτ και για τον Ατρόμητο που είναι καλή ομάδα και θα τον αναλύσω”.

Πηγή: sportdog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ