“Kαμπάνες” στον Ολυμπιακό

“Kαμπάνες” στον Ολυμπιακό

Επίσημο χαρακτήρα απέκτησαν οι βαριές τιμωρίες του Ολυμπιακού και των παικτών που πήραν μέρος στο επεισόδιο της αναμέτρησης κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους Μίρζα Μπέγκιτς, Ποπς Μενσά-Μπονσού και Γιώργο Πρίντεζη αλλά και στον Ολυμπιακό, για το επεισόδιο στον αγώνα ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τη Γαλατάσαραϊ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης τιμωρούνται με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (σ.σ. κόντρα στη Σιένα) και πρόστιμο 39.000 ευρώ. Ο Μίρζα Μπέγκιτς θα μείνει εκτός για τέσσερις αγωνιστικές, ενώ με τρεις τιμωρήθηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Ποπς Μενσά-Μπονσού. Ο Σλοβένος παράλληλα θα πληρώσει 15.000 ευρώ, ενώ από 10.001 ευρώ να πληρώσουν οι Πρίντεζης και Μενσά-Μπονσού.

Αναλυτικά:

«Ο ανεξάρτητος δικαστής της Ευρωλίγκας επέβαλε πρόστιμα και τιμωρίες σε τρεις παίκτες που συμμετείχαν σε επεισόδιο στο τέλος του αγώνα της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γαλατάσαραϊ. Παράλληλα τιμώρησε με πρόστιμο τον Ολυμπιακό για επεισόδια που έγιναν στο ΣΕΦ και επέβαλε ποινή κεκλεισμένων των θυρών για το αμέσως επόμενο παιχνίδι της ομάδας.

Ο δικαστής επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους παίκτες, όλες για επίθεση σε αντιπάλους, κάτι που απαγορεύεται από το άρθρο 26.1 παράγραφος α’ του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας, ο οποίος και εγκρίθηκε από όλες τις ομάδες σε συνέλευση των μετόχων:

– Ο Μίρζα Μπέγκιτς του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγώνων και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

– Ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγώνων και πρόστιμο 10.001 ευρώ.

– Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού της Γαλατάσαραϊ τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 10.001 ευρώ.

Οι τιμωρίες σημαίνουν πως και οι τρεις αθλητές θα χάσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς θα χάσει και αυτό της πρώτης αγωνιστικής του Top 16, όπου ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί.

Επιπροσθέτως, ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Ολυμπιακό με τέσσερα διαφορετικά πρόστιμα και διέταξε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς φιλάθλους, το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της Ευρωλίγκας. Συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό επιβάλλεται:

– Πρόστιμο 10.001 ευρώ για επίθεση του κοινού σε παίκτη, όπως προβλέπεται από το άρθρο 28.1 παράγραφος ε’ του πειθαρχικού κώδικα.

– Πρόστιμο 6.000 ευρώ για χρήση βεγγαλικών μέσα στο γήπεδο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 28.2 παράγραφος ε’ του πειθαρχικού κώδικα.

– Πρόστιμο 8.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 28.1 παράγραφος στ’ του πειθαρχικού κώδικα.

– Πρόστιμο 15.000 ευρώ και ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια που προκλήθηκαν από το κοινό, όπως τη ρίψη αντικειμένων στο γήπεδο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 28.2 παράγραφος ζ’ σε συνδυασμό με το άρθρο 28.1 παράγραφος ι’ του πειθαρχικού κώδικα.

Όλες οι παραπάνω ποινές είναι εφέσιμες στα αρμόδια όργανα της Ευρωλίγκας».

Πηγή: gazzetta.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ