Για το 5 στα 5 ο Ολυμπιακός

Για το 5 στα 5 ο Ολυμπιακός

Να αποδείξει και στην πράξη πως το ματς με τη Ζιέλονα Γκόρα είναι εύκολο φτάνοντας στο 5/5 θέλει απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (19:00). Εκτός Σλούκας-Σίμονς. Ποιο ρεκόρ κυνηγούν οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Νίκησε τις ισχυρές Μάλαγα και Μπάγερν στην έδρα του, πέρασε από εκείνες των Γαλατάσαραϊ και Σιένα κερδίζοντας το χειροκρότημα… Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει στο σπίτι του την πρωτάρα και θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, Ζιέλονα Γκόρα. Από τη θεωρία ως την πράξη, ωστόσο, η απόσταση είναι μεγάλη και οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να επαληθεύσουν και στο παρκέ την ανωτερότητά τους σήμερα το απόγευμα (19:00, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Το ματς έχει ιδιαιτερότητες λόγω των απουσιών των Σλούκα και Σίμονς. Ο πρώτος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στην κνήμη, αλλά θα επιστρέψει τις αμέσως επόμενες μέρες στη δράση, ενώ ο δεύτερος θα γυρίσει στα παρκέ αρχές Δεκεμβρίου. Αγραβάνης και Παπαπέτρου θα βρουν θέση στη δωδεκάδα, πιθανώς και χρόνο στο παρκέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να δει πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα του, ειδικά στη θέση «5», όπου απόντων Σίμονς και Μαυροειδή έχουν απομείνει μόνο Ντάνστον και Μπέγκιτς.

Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση νίκης θα διευρύνει το καλύτερό του ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα φτάνοντας στο 5/5 και πέρα από το γεγονός ότι θα παραμείνει αδιαφιλονίκητο φαβορί για να τερματίσει πρώτος, θα παραμείνει μαζί με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα με τις αήττητες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων βγάζει τον Ολυμπιακό νικητή σε όλες τις κατηγορίες πλην των επιθετικών ριμπάουντ (8,5 έναντι 10,5 κατά μέσο όρο) και της ευστοχίας στα δίποντα (47,4% έναντι 55%). Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες η υπεροχή των Πειραιωτών είναι καθολική και ενδεικτικό είναι πως στο index έχουν 86,3 βαθμούς έναντι 69,5 των Πολωνών.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Τολγκά Σαχίν (Ιταλία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Σέρτζιο Σίλβα (Πορτογαλία).

Πηγή: sport-fm.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ