H Lotus ανακοίνωσε τον Kovalainen

H Lotus ανακοίνωσε τον Kovalainen

Η απόφαση της Lotus να αντικαταστήσει τον Kimi Raikkonen με τον Heikki Kovalainen για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν σε ΗΠΑ και Βραζιλία ήταν γνωστή από χθες το βράδυ και το μόνο που έμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση, που ήρθε σήμερα το απόγευμα.

Με αυτήν επιβεβαιώνεται ότι ο Φινλανδός θα οδηγήσει την Ε21 σε Austin και Interlagos, στην προσπάθεια της Lotus να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς για να καταλάβει την υψηλότερη δυνατή θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, στη βαθμολογία του οποίου κυνηγάει τις Ferrari και Mercedes.

Η ανακοίνωση της Lotus αναφέρει: «Ο Φινλανδός οδηγός Heikki Kovalainen (32) θα ενταχθεί στο δυναμικό της Lotus για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν του 2013, ως αντικαταστάτης του τακτικού οδηγού Kimi Raikkonen, ο οποίος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στη μέση.

Ο Heikki -ένας βετεράνος με 109 εκκινήσεις σε GP- έχει στο παρελθόν οδηγήσει για τις Renault F1 Team, McLaren, και Caterham F1 Team. Στις 6 σεζόν που έχει συμμετάσχει, έχει κατακτήσει 105 βαθμούς. Έχει καταταχθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης 5 φορές, παίρνοντας μία pole position στο Βρετανικό GP του 2008, έχει σημειώσει 2 ταχύτερους γύρους και έχει τερματίσει στο βάθρο 4 φορές, συμπεριλαμβανομένης μίας νίκης στο Ουγγρικό GP του 2008. Προτού τρέξει με την ομάδα της Lotus, που έτρεχε ως Renault F1 Team το 2007, ο Heikki έκανε αρκετές δοκιμές την περίοδο 2004-2006. Ολοκλήρωσε την κατασκευή του καθίσματός του στο Enstone την Τετάρτη 13/11, προτού μεταβεί απευθείας στο Austin για να ενταχθεί στην αγωνιστική ομάδα».

Ο επικεφαλής της Lotus, Eric Boullier, δήλωσε: «Προφανώς έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα μετά το νέο ότι ο Kimi δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση για το ποιον θα έπρεπε να έχουμε για το Austin και το Sao Paulo. Υπήρχε η επιλογή του τρίτου μας οδηγού, Davide Valsecchi, ο οποίος είναι ένας πολύ ταλαντούχος νέος οδηγός, αλλά από την άλλη είχαμε τη δυνατότητα να φέρουμε τον δοκιμασμένο και έμπειρο Heikki. Ενώ πιστεύουμε στις δυνατότητες του Davide βρισκόμαστε σε μια πολύ οριακή κατάσταση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κι έτσι αποφασίσαμε πως ο έμπειρος Heikki θα μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα στον στόχο της ο οποίος είναι να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στην καλύτερη δυνατή θέση. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Tony Fernandes και την Caterham F1 για την επαγγελματική του συμπεριφορά επιτρέποντας στον Heikki να οδηγήσει για εμάς στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς».

Με τη σειρά του ο Heikki Kovalainen δήλωσε: «Είναι μια φανταστική ευκαιρία για εμένα να οδηγήσω για την ομάδα της Lotus στους δύο τελευταίους αγώνες του 2013. Είδαμε φέτος ότι η Ε21 είναι ικανή για νίκες και τερματισμούς στο βάθρο, οπότε θα πιέσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μπαίνοντας στο μονοθέσιο τόσο αργά μέσα στη χρονιά χωρίς να έχεις αγωνιστεί καθόλου όλο αυτόν τον καιρό είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά γνωρίζω την ομάδα στο Enstone, οπότε δεν ανησυχώ για το πως θα εγκλιματιστώ. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εμένα οπότε θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Tony Fernandes και την ομάδα της Caterham».

 

Τέλος ο επικεφαλής της Caterham, Cyril Abiteboul, δήλωσε: «Η Lotus μας ζήτησε να επιτρέψουμε στον Heikki να αγωνιστεί για λογαριασμό τους στους δύο τελευταίους αγώνες του 2013 και είμαστε ευχαριστημένοι που μπορούμε να τον βοηθήσουμε δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά το 2013. Ο Heikki είναι πολύτιμο μέλος της οικογένειας της Caterham και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει καλή δουλειά στις ΗΠΑ και στην Βραζιλία».

 

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ