Ώρα για ντέρμπι

Ώρα για ντέρμπι 

Το κρισιμότερο ντέρμπι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος είναι το σημερινό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» και ο «δικέφαλος του βορρά» μετά τη συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος, έχουν ξεφύγει βαθμολογικά από τις υπόλοιπες ομάδες και «τρέχουν» -τουλάχιστον προς το παρών- μόνοι τους στην κούρσα για την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός σε 10 παιχνίδια έχει 28 βαθμούς, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 25 βαθμούς. Σε περίπτωση που ο «δικέφαλος του βορρά» φύγει απόψε με τη νίκη από το Φάληρο θα «πάρει κεφάλι» στη βαθμολογία, ενώ αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν τότε αυξάνουν ακόμα περισσότερο την βαθμολογική απόσταση ασφαλείας από τους διεκδικητές του τίτλου.

Πέρσι και τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, μετά από επτά σερί αγώνες που έβγαζαν νικητή. Δύο σερί ισοπαλίες είχαν να κάνουν 30 χρόνια, ενώ δύο ισοπαλίες στην ίδια σεζόν δεν είχαν ξαναέλθει ποτέ. Φυσικά μια πιθανή τρίτη ισοπαλία στη σειρά θα είναι ρεκόρ.

Η ιστορία είναι «σύμμαχος» του Ολυμπιακού. Μόνο τα 21 από τα 110 παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν έλθει ισόπαλα, πολύ μικρό ποσοστό για ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει 53 νίκες και ο ΠΑΟΚ 36. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Ο ΠΑΟΚ νίκησε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2011.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ