Το πανό των οπαδών της Λάτσιο για τους Καπελώνη-Φουντούλη

Το πανό των οπαδών της Λάτσιο για τους Καπελώνη-Φουντούλη

Πανό τα οποία περιείχαν μήνυμα για τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη, που δολοφονήθηκαν την Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο, σήκωσαν οι φίλαθλοι της Λάτσιο, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου ματς της ομάδας τους με την Τζένοα, στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Τα συγκεκριμένα πανό έγραφαν χαρακτηριστικά: «Ιl tramonto è rosso, l’alba dorata: Μanolis e Yorgos presenti» (Η δύση είναι κόκκινη, η αυγή χρυσή: Μανώλης και Γιώργος παρόντες).

Υπενθυμίζεται ότι ένα μέρος των φιλάθλων της Λάτσιο πρόσκειται στο χώρο της Δεξιάς, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου έχουν γνωστούς δεσμούς με την Άκρα Δεξιά και τα φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στο Βόρειο Πέταλο του Ολίμπικο.

Οι Λατσιάλι θεωρούνται οι πιο βίαιοι μεταξύ των οπαδών των ιταλικών ομάδων και συχνά θεωρούνται από τις Αρχές ύποπτοι για βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο της Ρώμης.

Οι εβραϊκές κοινότητες της Ιταλίας καταδίκασαν το γεγονός, τονίζοντας ότι «χρησιμοποιείται κάθε ευκαιρία για να εκφραστεί υποστήριξη σε ξενοφοβικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντισημιτικές οργανώσεις».

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ