Άντιτς: Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο…μουσακάς είναι «Μακεδόνες»

Άντιτς: Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο…μουσακάς είναι «Μακεδόνες»

Ο Πέρο Άντιτς με τα λεγόμενά του για τον Μέγα Αλέξανδρο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια με τον Ολυμπιακό αλλά και στο ξεκίνημα της καριέρας του με την ΑΕΚ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν των Ατλάντα Χοκς παραχώρησε συνέντευξη στο “Atlantamagazine” και δήλωσε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από την ΠΓΔΜ και όχι από την Ελλάδα και πώς και ο μουσακάς είναι παραδοσιακό φαγητό της χώρας του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέρο Άντιτς:

-Όταν ήσουν παιδί η Μακεδονία ήταν κομμάτι της Γιουγκοσλαβίας, έτσι δεν είναι;«Ναι, αλλά μιλούσαμε τη δική μας γλώσσα. Θα έπρεπε, βέβαια, να μιλάς και τα σέρβικα».

-Πόσο χρονών ήσουν όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία;

«Ήμουν περίπου εφτά. Μετά την πτώση της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, συνέβη ότι και με τη Σοβιετική Ένωση, δημιούργησαν νέες χώρες όπως η Βοσνία, η Κροατία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια νέα χώρα».

-Είναι και αρχαία όμως. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από τη Μακεδονία.

«Ναι, αυτή είναι η μικρή, αλλά σπουδαία χώρα του. Έχουμε ένα τεράστιο άγαλμα του στα Σκόπια, που είναι πάνω σε ένα άλογο. Έχει 19 μέτρα ύψος. Αυτός ξεκίνησε τα πάντα. Μετά το θάνατο του όλα άρχισαν να διαλύονται, αλλά να που είμαστε ακόμη εδώ».

-Ποιο μακεδονικό φαγητό σου λείπει;

«Θα σε προσκαλέσω για φαγητό. Θα λατρέψεις τα πάντα. Τον μουσακά, τον σαβαρμά, τους ντολμάδες. Θα πρέπει να σας κάνω το τραπέζι».-Τι θέλεις να πεις στους Αμερικάνους για τη χώρα σου;

«Ότι είναι μια χώρα με ζεστούς ανθρώπους. Αγαπάμε όλους όσους έρχονται. Η Μακεδονία είναι μικρή στον χάρτη, αλλά μεγάλη στην καρδιά».

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ