BINTEO-Γκολ…ρεκόρ στα 13”

BINTEO-Γκολ…ρεκόρ στα 13”

O Όλιβερ Τόρες σκόραρε μόλις στα 13” στο 5-0 της Ατλέτικο επί της Μπέτις και σημείωσε το ταχύτερο γκολ στην ιστορία των Μαδριλένων.

Για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού στους «ροχιμπλάνκος» ο νεαρός μέσος και κατάφερε να γράψει ιστορία στα 19 μόλις χρόνια του. Ο λόγος δεν είναι φυσικά πως άνοιξε τον δρόμο για τον… περίπατο των Κυπελλούχων Ισπανίας, αλλά ο χρόνος στον οποίο επετεύχθη το τέρμα που σημείωσε. Δεν είχαν συμπληρωθεί άλλωστε περισσότερα από 13 δευτερόλεπτα όταν πήρε την ασίστ του Κόκε κι έκανε το 1-0, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Ατλέτικο.

Στο παρελθόν μάλιστα μόλις εννιά γκολ έχουν σημειωθεί πιο γρήγορα από αυτό του νεαρού άσου στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Το πιο πρόσφατο ήταν εκείνο του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες πέρυσι, ξανά μάλιστα κόντρα στην Μπέτις, σκοράροντας στα 12”.

Σε ό,τι αφορά το ταχύτερο όλων, μάλλον δεν θα ξεπεραστεί ποτέ, αφού σημειώθηκε μόλις στα 2 δευτερόλεπτα και 5 δέκατα! Συγκεκριμένα ήταν στις 26 Δεκεμβρίου του 1998 από τον Ρικάρντο Ολιβέρα, όταν εντάχθηκε στην ομάδα της πόλης Μπέντος Φράι και σκόραρε στον συγκεκριμένο χρόνο κατά της Σοριάνο στο πλαίσιο ενός περιφερειακού τουρνουά. Ο Ουρουγουανός αντί να δώσει πάσα με τη σέντρα σε κάποιον συμπαίκτη του, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα λίγο έξω από το τέρμα του, δεν το σκέφτηκε καθόλου, σούταρε και… εγένετο ρεκόρ.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ