Σπανούλης: Ηγέτης γεννιέσαι…

Σπανούλης: Ηγέτης γεννιέσαι…

«Ηγέτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι, προκύπτει απ’ ευθείας από την ψυχή μου», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε συνέντευξη στην εκπομπή Euroleague Show του Eurosport ήταν αποκαλυπτικός για το πέρασμα του από το ΝΒΑ την σεζόν 2006-7.

«Σκέφτομαι εκείνη την επιλογή και πιστεύω ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Την πρώτη μου μέρα στο Χιούστον ο κόουτς (σ.σ. Τζεφ Βαν Γκάντι) μου είπε, χωρίς να με γνωρίζει: «Δεν θα παίξεις αυτήν τη χρονιά». Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε: «Όπως ο Στιβ Νας, ο Νοβίτσκι, ο Τζινόμπιλι δεν θα παίξεις την πρώτη χρονιά, διότι είσαι ρούκι».

Του είπα ότι δεν ήρθα εδώ γι’ αυτόν τον λόγο. Και μου απάντησε: «Έτσι λειτουργούν τα πράγματα εδώ, μαζί μου».

«Ήμουν σοκαρισμένος και όλα αυτά με έκαναν ακόμη πιο δύσκολο σχετικά με το ΝΒΑ», επισήμανε ο Σπανούλης και πρόσθεσε σχετικά: «Πλέον, προτιμώ περισσότερο την Ευρώπη».

«Αισθανόμουν πολύ καλά με τον εαυτό μου όταν πήρα αυτή την απόφαση», τόνισε ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» για την απόφαση του να αφήσει τον Παναθηναϊκό για την ομάδα του Πειραιά.

«Ήταν μία ξεκάθαρη απόφαση για εμένα. Και πλέον, διανύω την τέταρτη σεζόν της καριέρας μου στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που κατάφερα να αποτελέσω μέρος της ιστορίας των όσων πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια».

«Αγαπάω αυτή την ομάδα, έχω άψογη συνεργασία με τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου», εξομολογήθηκε ο Σπανούλης.

«Μου αρέσει που αποτελώ μέρος της ιστορίας της. Έχουμε σπουδαίους φιλάθλους από τους οποίους λαμβάνω μεγάλη αγάπη και ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή».

«Είναι κάτι φυσιολογικό», σχολίασε ο Λαρισαίος γκαρντ σε ερώτηση για τα ηγετικά του προσόντα και σημείωσε ότι: «Ηγέτης γεννιέσαι, είναι δύσκολο να γίνεις. Από τότε που ήμουν μικρός και έπαιζα στις ομάδες της Λάρισας είχα αυτό το ρόλο. Διότι βγαίνει από μέσα μου, δεν προσποιούμαι. Ποτέ δεν το έχω κάνει στη ζωή μου. Αυτή είναι η φύση μου. Προκύπτει απευθείας μέσα από την ψυχή μου».

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ