Χάλκινος ο Γκιώνης

Χάλκινος ο Γκιώνης

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος θα φύγει από το Σβέσατ της Αυστρίας και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Παναγιώτης Γκιώνης περήφανος και ευτυχής μαζί με χιλιάδες Έλληνες φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Μπορεί το μεσημέρι να κάμφθηκε στον συναρπαστικό ημιτελικό 4-2 σετ από τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, όμως με την είσοδό του στην 4άδα του απλού και την εξασφάλιση θέσης στο βάθρο (καθώς δεν γίνεται αγώνας για τις θέσεις 3-4) είχε ήδη υπογράψει μία ακόμα μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και το ελληνικό πινγκ πονγκ. Πάλεψε για νέα προσωπική υπέρβαση στον ημιτελικό, κόντραρε με σοβαρές αξιώσεις ένα μεγαθήριο, ένα θρυλική πρόσωπο του παγκοσμίου στερεώματος για μία δεύτερη νίκη εναντίον του στο ίδιο μέρος, όμως λύγισε και από τη φυσιολογική κούραση ύστερα από μία σειρά μεγάλων σε διάρκεια αγώνων.

Είχε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 4ο σετ (προηγήθηκε 7-0) να ισοφαρίσει σε 2-2 και ν’ αλλάξει τη ροή του ματς. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή μεγαλούργησε σε μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση. Πιστοποίησε την τεράστια αξία του, σήκωσε στα ουράνια το άθλημα μετά το ασημένιο μετάλλιο της εθνικής ομάδας ανδρών και σκόρπισε πλατιά χαμόγελα γενικά στους φίλους του αθλητισμού σε μία αφάνταστα δύσκολη εποχή!

Τα σετ 4-11, 9-11, 12-10, 8-11, 11-7 και 8-11.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ