Προβάδισμα Red Bull στη Σιγκαπούρη

Προβάδισμα Red Bull στη Σιγκαπούρη

Ο Sebastian Vettel έδειξε τις διαθέσεις του για το Grand Prix Σιγκαπούρης σημειώνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο στο FP2. Ο Γερμανός ήταν ο ταχύτερος αφήνοντας πίσω του 6 δέκατα του δευτερολέπτου στη δεύτερη θέση τον Mark Webber και 1 δευτερόλεπτο πιο πίσω τον Nico Rosberg.

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν λάθος να κρίναμε ένα 3ήμερο από τόσο νωρίς, αλλά ο συνδυασμός RBR-Vettel δείχνει εξαιρετικά δυνατός και η παράδοση είναι μαζί του.

Όταν άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pitlane για το FP2 τα φώτα της Marina Bay είχαν ανάψει και είχαν δημιουργήσει τη δική τους μοναδική εικόνα. Τα μονοθέσια γυάλιζαν και οι σπίθες από την επαφή του πατώματος με την άσφαλτο είχαν την τιμητική τους.

Η θερμοκρασία σε αυτή την περίοδο ήταν στους 29 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 30 στην επιφάνεια της ασφάλτου.

Όπως πάντα στο FP2, έτσι κι εδώ, η δράση ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά με τους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα με τα μεσαία ελαστικά της Pirelli. Σε αυτά τα πρώτα λεπτά οι δύο McLaren ήταν αυτές που έθεταν τον ρυθμό με τον Button να οδηγεί και τον Perez να ακολουθεί.

Στη συνέχεια ο Vettel ξεκίνησε τη δική του προσπάθεια κατεβάζοντας σημαντικά τον ταχύτερο χρόνο. Ο Vettel έμεινε εκεί για μερικά λεπτά πριν χάσει τα ηνία από τον Webber ο οποίος βελτίωσε κατά 81 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι δύο «ταύροι» εναλλάσσονταν στην κορυφή με τελικό νικητή των Αυστραλό ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος του πρώτου ημιώρου. Πίσω τους πιο κοντά κατάφερε να βρεθεί ο Hamilton στα 4 δέκατα από την 3η θέση.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιώρου είδαμε για πρώτη φορά τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli στα μονοθέσια των Ricciardo και Pic. Αυτό έδωσε το σύνθημα και στους υπόλοιπους με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίωρο τα κόκκινα P Zero να έχουν την τιμητική τους.

Οι δύο RBR ήταν και πάλι αυτές που έθεσαν τον ρυθμό μόνο που αυτή τη φορά ο Vettel ήταν 6 δέκατα ταχύτερους του Webber. Αυτός που κατάφερε να πλησιάσει πιο κοντά στους δύο ταύρους ήταν ο Rosberg ο οποίος όμως ήταν κατά 1 δευτερόλεπτο πιο αργός.

Στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιώρου οι ομάδες επικεντρώθηκαν σε μεγαλύτερα stint αξιολογώντας τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli. Η συλλογή δεδομένων για το υπόλοιπο του 3ημέρου και η εύρεση της κατάλληλης ισορροπίας με το πολύ μαλακό ελαστικό ήταν το κυρίως πιάτο για όλους.

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του FP2 περιείχε μεγάλα stint και μικτές επιλογές ελαστικών από τις ομάδες. Προσομοίωση αγώνα και συλλογή πολύτιμων δεδομένων για το υπόλοιπο του 3ημέρου. Η φθορά των διαθέσιμων σετ σε συνδυασμό με τα υψηλά φορτία καυσίμου δεν επέτρεψε βελτιώσεις.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος στο FP2 με έναν εντυπωσιακό χρόνο. Πίσω του στη 2η θέση με 6 δέκατα διαφοράς βρέθηκε ο Mark Webber συμπληρώνοντας το 1-2 για την RBR. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Nico Rosberg 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον συμπατριώτη του. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hamilton, Grosjean, Alonso, Button, Raikkonen, Sutil και Perez.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 με το FP3.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ