Η παρέα του Κόπονεν πλήγωσε την εθνική

Η παρέα του Κόπονεν πλήγωσε την εθνική

Το όνειρο της κατάκτησης μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας εξελίσσεται σε εφιάλτη για την εθνική μας ομάδα. Πριν από λίγο η «επίσημη αγαπημένη» γνώρισε μια από τις πιο ταπεινωτικές και οδυνηρές ήττες στην ιστορία της. Η αξιόμαχη Φινλανδία με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Κόπονεν επικράτησε με 86-77 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που ήταν σε άλλο γήπεδο.

Η εικόνα της εθνικής μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν τραγική. Οι διεθνείς μας δεν έβγαλαν πάθος και ενέργεια στο παρκέ, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που έπαιξαν «σκυλίσια άμυνα» και κέρδισαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Σημαντική είναι η ευθύνη και του Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος έχασε κατά κράτος την μάχη των πάγκων από τον Χένρικ Ντέτμαν. Ο Ιταλός τεχνικός δεν έκανε πάλι και την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ. Για παράδειγμα χρησιμοποίησε τον αρχηγό Αντώνη Φώτση για πρώτη φορά στο 33.

Πλέον το έργο της εθνικής μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης γίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Και αυτό γιατί στην Λουμπλιάνα μεταφέρουμε τις δύο ήττες από Ιταλία και Φινλανδία. Με δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουμε τις Ισπανία, Σλοβενία και μία εκ των Κροατία ή Τσεχία, θα πρέπει να κάνουμε τρία στα τρία για να προκριθούμε στα προημιτελικά και να έχουμε έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Στον αθλητισμό, βέβαια, τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα μας μέσα σε τρεις μέρες.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

 Τελικό: Ελλάδα-Φινλανδία 77-86

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ