Αποκλεισμός σοκ για Φέντερερ

Αποκλεισμός σοκ για Φέντερερ

Αγνώριστος ο Ρότζερ Φέντερερ, «έστειλε» τον Τόμι Ρομπρέδο στα προημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 32χρονος Ελβετός ηττήθηκε με 7-6(3), 6-3, 6-4 από τον Ισπανό και αποχαιρέτησε άδοξα τη διοργάνωση. Τραγικές επιλογές, κακό δεύτερο σερβίς, πολλά αβίαστα λάθη (43) και ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες (2/16 κερδισμένα μπρέικ πόιντ!) χαρακτήρισαν το παιχνίδι του «βασιλιά» κι έτσι ο αποκλεισμός ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Ο Ρομπρέδο, από την άλλη, ήταν πολύ ουσιαστικός, αποφασιστικός στους μεγάλους πόντους και δεν τα έχασε σε καμία στιγμή του αγώνα. Πέτυχε, λοιπόν, την πρώτη νίκη του επί του Φέντερερ μετά από 11 αγώνες. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις, μάλιστα, είχε πάρει μόλις τρία σετ!

Ο Ρομπρέδο προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο σετ, αλλά ο Φέντερερ ανάτρεψε την κατάσταση και πήρε κεφάλι με 3-2. Ο Ισπανός έκανε νέο μπρέικ και σέρβιρε για το σετ στο 5-4, όμως ο Ρότζερ ισοφάρισε και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν τελικά στο τάι μπρέικ. Εντυπωσιακός ο Ρομπρέδο, πήρε τελικά αυτό που του άξιζε, δηλαδή το προβάδισμα με 1-0.

Έξι ευκαιρίες για μπρέικ είχε στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε καμία! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα τραγικό σέρβις γκέιμ είχε ωε συνέπεια να προηγηθεί ο Ρομπρέδο με 5-3 και να φτάσει τελικά στο 2-0.

Ίδια η γεύση και στο τρίτο σετ, με τον Ρότζερ να αδυνατεί και πάλι να κάνει το μπρέικ (0/6) και τον Ρομπρέδο να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία (4-3)! Ο Ισπανός έμεινε ψύχραιμος ως το φινάλε και παρά την προσπάθεια του κοινού να… ανατρέψει την κατάσταση, έφτασε στη νίκη σε straights sets, μετά από αγώνα 139 λεπτών.

Ο κατήφορος του Φέντερερ, λοιπόν, συνεχίζεται… Ένα απογοητευτικό 2013 για τον κάτοχο 17 Major τίτλων, που σήκωσε το τρόπαιο μόνο στο 250άρι τουρνουά του Χάλε. Και προς απογοήτευση όλων των φίλων του τένις, δεν θα γίνει η πρώτη συνάντησή του με τον Ράφα Ναδάλ στα κορτ της Νέας Υόρκης. Ο αριστερόχειρας τενίστας παίζει στη φάση των “16” με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ