“Ζωγράφιζε” η Σοσιεδάδ στο Ζερλάν

“Ζωγράφιζε” η Σοσιεδάδ στο Ζερλάν

Με δυο γκολ «ζωγραφιές», η Σοσιεδάδ έφτασε σε μεγάλη επιτυχία με 2-0 στο «Ζερλάν» κόντρα στη Λυών, που ολοκλήρωσε το ματς 10 παίκτες, ενώ είχε και δοκάρι, στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και… άγγιξε τους ομίλους.

Πέρασε η Ζενίτ με 4-1 στο «Ντραγκάο», την Πάκος Φερέιρα, με χατ-τρικ του Σιρόκο και αυτογκόλ του Ντεγκρά, 1-1 η Μίλαν στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν. Βήμα πρόκρισης και από τη Βικτόρια Πλζεν, 3-1 στην Τσεχία τη Μάριμπορ για το γκρουπ των πρωταθλητών… Βασικός ο Λοντίγκιν στον αγώνα της Ζενίτ.

Η Σοσιεδάδ δεν φοβήθηκε σε καμία στιγμή το ματς στο «Ζερλάν» και έκανε το 1-0 με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο 17’ από τον Γκριεζμάν με ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της περιοχής. Στο 50’ ο Σεφέροβιτς πέτυχε το 2-0 για τους Βάσκους με νέο πανέμορφο τέρμα με… γεμάτο σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 69’ η Λυών είχε δοκάρι με τον Γκολανόν, και έτσι έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς. Τελικά, στο 75’ έμεινε και με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπίσεβατς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο «Φίλιπς Στάντιουμ» του Αϊντχόφεν η Μίλαν προηγήθηκε με κεφαλιά του Ελ Σααραουϊ στο 15’, στο 16’ ο Μπαλοτέλι είχε οριζόντιο δοκάρι και δεν έφτασε σε άλλο γκολ. Έτσι, η PSV ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μάταβς στο 61’, μετά από… δώρο του Αμπιάτι.

Πάκος Φερέιρα και Ζενίτ έπαιξαν στο «Ντραγκάο» και η ρωσική ομάδα έφτασε εύκολα στο 4-1 με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος. Χατ τρικ για τον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης σημείωσε ο Σιρόκο (27’, 60’, 90’). Στο 85’ ο Κερζάκοφ εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, αφού βρήκε στην πλάτη του Ντεγκρά (πρώην του Αστέρα Τρίπολης).

Η γηπεδούχος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 58’ με κοντινό σουτ του Αντρέ Λεάο στο 58’, μετά από κόρνερ και σουτ με τη μπάλα να κοντράρει.

Στο γκρουπ των πρωταθλητών, η Βικτόρια Πλζεν έκανε βήμα πρόκρισης με το 3-1 κόντρα στη Μάριμπορ, φτάνοντας και σε γκολ στο 90’ με τον Ντουρίς. Για τη γηπεδούχο σκόραραν ακόμα οι  Τσιζόβσκι (8’), Νταρίντα (58’). Για τη πρωταθλήτρια Σλοβενίας μείωσε ο Μέγιατς στο 66’.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη

Γκρουπ πρωταθλητών

Σαχτιόρ Καραγκάντι – Σέλτικ 2-0 (12’ Φινοντσένκο, 77’ Χιζνιτσένκο)

Βικτόρια Πλζεν – Μάριμπορ 3-1 (8’ Τσιζόβσκι, 58’ Νταρίντα, 90’ Ντουρίς/ 66’ Μέγιατς)

Γκρουπ πρωταθλητών

Λυών – Σοσιεδάδ 0-2 (17’ Γκριεζμάν, 50’ Σεφέροβιτς)

Για τη Λυών αποβλήθηκε στο 75’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπίσεβατς

Πάκος Φερέιρα – Ζενίτ 1-4 (58’ Αντρέ Λεάο /27’, 60’, 90’ Σιρόκοβ, 85’ αυτ. Ντεγκρά)

Αϊντχόφεν – Μίλαν 1-1 (61’ Μάταβς/15’ Ελ Σααραουί)

 

Τετάρτη

Γκρουπ πρωταθλητών

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Αούστρια Βιέννης (21:45)

Λουντογκόρετς – Βασιλεία

Στεάουα Βουκουρεστίου – Λέγκια Βαρσοβίας

Γκρουπ μη πρωταθλητών

Σάλκε – ΠΑΟΚ

Φενέρμπαχτσε – Άρσεναλ

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ