Lotus: Μπορούσαμε τη νίκη

Lotus: Μπορούσαμε τη νίκη

Οι Kimi Raikkonen και Romain Grosjean είχαν και πάλι στα χέρια τους εκείνη την Ε21 που δεν φθείρει τα ελαστικά της Pirelli όσο τα υπόλοιπα μονοθέσια του grid, κάτι που είχαμε να δούμε αρκετούς αγώνες.

Ο Grosjean μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο κομμάτι είχε όλα τα εχέγγυα  για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη καθώς όπως έδειχναν τα δεδομένα θα έκανε ένα pitstop λιγότερο από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel.

Σε επίσης πλεονεκτική θέση βρισκόταν και ο Raikkonen, αλλά όπως δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier, ο αγώνας τους δεν εξελίχθηκε όπως τον υπολόγιζαν.

«Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας δεν μας βοήθησε καθόλου κι έτσι χρειάστηκε να σχεδιάσουμε εκ νέου τη στρατηγική μας. Επίσης άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν στο πρώτο κομμάτι, όταν ο Kimi κόλλησε πίσω από τον Hamilton και έχασε 3 με 4 δευτερόλεπτα. Κι αυτό μας κόστισε αρκετά. Επίσης δεν είχαμε επικοινωνία με τον Kimi από την αρχή του αγώνα. Αυτό έκανε τη δουλειά μας ακόμα πιο δύσκολη προς το τέλος, μας θύμισε λίγο τον αγώνα στη Σαγκάη το 2012. Βλέπαμε πως έχανε ταχύτητα κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε το pitstop. Στη συνέχεια ο Kimi ανέβασε ρυθμό, αλλά τελικά η απόδοση των ελαστικών δεν ήταν αυτή που περιμέναμε», δήλωσε ο Boullier στο Autosport.

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ