Σάντος: Πετύχαμε τον στόχο μας

Σάντος: Πετύχαμε τον στόχο μας

«Οι παίκτες έδειξαν ότι θέλουν να πάνε στη Βραζιλία. Υπήρχε κόπωση, φάνηκε στο ματς και πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντέδρασαν», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός συνέχισε: «Πετύχαμε τον στόχο μας. Σημειώσαμε τη νίκη που θέλαμε, η οποία ήταν απόλυτα δίκαιη. Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε σημαντικά και στο ξεκίνημα δείξαμε το πως μπορούμε να παίξουμε σε τέτοια ματς. Σε εκείνο το σημείο μπήκαμε αρκετά δυνατά. Υπάρχει κούραση στους παίκτες. Υπάρχει κόπωση και ορισμένοι δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, κάτι λογικό αφού έχουν σταματήσει εδώ και κάποιο διάστημα τις υποχρεώσεις τους. Όταν μας βγήκε η κόπωση μέτρησε ο χαρακτήρας, το πάθος και το νεύρο. Δεν νομίζω πως το γήπεδο έπαιξε κάποιο ρόλο. Ήταν ένα γήπεδο όπου μπορούσε να παίξει κανείς. Για μένα έπαιξε ρόλο η κόπωση.

Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε. Από την άλλη οι Λιθουανοί ήταν πιο φρέσκοι και έτρεξαν περισσότερο. Εμείς θα πρέπει να ασχοληθούμε με τα δικά μας ματς. Να κοιτάξουμε να τα κερδίσουμε. Δεν εξαρτάται από εκεί και πέρα από εμάς. Θα περιμένουμε στραβοπάτημα της Βοσνίας. Δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε την Σλοβακία. Μπορεί να κόψει βαθμούς. Ειδικά τώρα που είναι απελευθερωμένη από το άγχος και την πίεση για την 2η θέση είναι ικανή να τα καταφέρει».

Με αφορμή την ερώτηση που του έγινε για το θέμα της πιθανής ανανέωσης του συμβολαίου του, ο Πορτογάλος εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που μερίδα του Τύπου αντιμετώπισε πρόσφατα την υπόθεση αυτή: «Όταν θα γυρίσουμε τον Αύγουστο θα ξέρουμε. Ο πρόεδρος, κατά τη γνώμη μου σωστά έπραξε, μου έκανε μία πρόταση ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμωβολαίου μου. Θα τη σκεφτώ στο διάστημα των διακοπών και θα πάρω την απόφαση που θα είναι καλύτερη και για τις δύο πλευρές. Αυτό που νε απογοητεύει κάπως είναι ο τρόπος γραφής κάποιων. Με εκνευρίζει θα έλεγα. Όταν βάζουμε μπροστά τον χαρακτήρα του ανθρώπου και λέμε κάποια πράγματα που δεν ισχύουν, τι να πω. Όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα νου και πως λειτουργώ. Όταν φημολογείται ότι θα φύγω και θα πάω στον ΠΑΟΚ, ο Τύπος έχει την υποχρέωση να γνωρίζει ποιος είμαι και την πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα.»

Ο Ορέστης Καρνέζης, τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας, ανέφερε: «Θέλαμε τη νίκη επί της Λιθουανίας και τα καταφέραμε. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία για να παραμείνουμε σε τροχιά πρόκρισης. Παίζαμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, είμαστε όμως καλοί παίκτες, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα γκολ. «Οφείλουμε να κερδίσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια. Ελπίζουμε να στραβοπατήσει η Βοσνία, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».

Ενώ ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις μέρες για το ματς αυτό. Το θέλαμε, μπήκαμε συγκεντρωμένοι και προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι μας επηρέασε ο πλαστικός χλοοτάπητας και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που τόσο πολύ θέλαμε. Στραβοπάτησε και η Σλοβακία και ξεφύγαμε. Πριν το παιχνίδι θέλαμε 5 νίκες, κάναμε την πρώτη και απομένουν άλλες τέσσερις».

Τέλος, ο Γιώργος Καραγκούνης ανέφερε για τις πιθανότητες κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλο: «Μένουν 12 βαθμοί να διεκδικήσουμε. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πλέον όλα θα παιχτούν στο Καραϊσκάκη. Κοιτάμε τα παιχνίδια ξεχωριστά, θέλουμε να κερδίσουμε σε όλα. Δεν μας απασχολούν τα μπαράζ, ούτε η πρώτη θέση. Εάν κερδίσουμε και τα 4 ματς που απομένουν έχουμε πολλές πιθανότητες, ακόμη και για την πρώτη θέση.»

Ο Φάνης Γκέκας υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού στο δικέφαλο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ της Εθνικής Ομάδας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ