Ψάχνει το τρίποντο στο Βίλνιους η Εθνική

Ψάχνει το τρίποντο στο Βίλνιους η Εθνική

Να ξεχαστεί η νύχτα στη Ζένιτσα της Βοσνίας (ήττα 3-1) θέλει η Εθνική Ελλάδος με τον Σάντος να ζητά νίκη στο σημερινό ματς με τη Λιθουανία, στο Βίλνιους.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει ο Φερνάντο Σάντος αρκετοί και υπερ-χρήσιμοι αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν στην αποστολή δεν αξίζει να γίνεται κουβέντα. Ο Πορτογάλος έχει συμβιβαστεί με τα «εργαλεία» που έχει και έχει ζητήσει ήδη από τους παίκτες του να ασκήσουν πίεση ψηλά για να «κλείσουν» τους αντιπάλους τους όσο γίνεται περισσότερο.

Το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός λίγο-πολύ γνωστό. Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Τριάδα στο κέντρο με τους Κατσουράνη, Μανιάτη και Καραγκούνη ενώ στην επίθεση φουνταριστός θα είναι ο Γκέκας, στο αριστερό άκρο ο Σαμαράς ενώ στο δεξί έχει ένα μικρό προβάδισμα o Κονέ, με τους Σαλπιγγίδη και Χριστοδουλόπουλο να διεκδικούν επίσης τη θέση.

Οι Λιθουανοί θα αγωνιστούν λογικά με σύστημα 4-4-2, με τον Ζούμπας τερματοφύλακα, τους Στανκεβίτσιους, Μικούκις, Κιγιάνσκας και Μικολιούνας στην άμυνα, Πάνκα και Καλόνας στα χαφ ενώ στα άκρα του κέντρου οι δύο Τσεσνάουσκις και στην επίθεση οι Ματουλεβίτσιους και Ραζούλις.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο συμπατριώτης του Φερνάντο Σάντος Ολεγκάριο Μπενκερένσα.

Πέραν της νίκης, η Εθνική πολύ θα ήθελε κι ένα στραβοπάτημα της Βοσνίας στη Ρίγα απέναντι στη Λετονία, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό το όνειρο για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας.

7ος όμιλος

Παρασκευή 7 Ιουνίου

Λετονία-Βοσνία (19:30)

Λιχτενστάιν-Σλοβακία (21:00)

Λιθουανία-Ελλάδα (21:45)

Βαθμολογία

Βοσνία 13 (18-3)

Ελλάδα 10 (6-4)

Σλοβακία 8 (6-4)

Λιθουανία 5 (4-7)

Λετονία 4 (6-9)

Λιχτενστάιν 1 (2-15)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ