Ντέμης: Πάρτε τα λεφτά του Μάκη

Ντέμης: Πάρτε τα λεφτά του Μάκη

Ο Ντέμης Νικολαϊδης μαζί με τον Χάρη Οικονομόπουλο πρότεινε στο κράτος να κρατήσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 44 που φέρεται να έχει καταχραστεί ο Μάκης Ψωμιάδης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στόχος τους είναι να αποπληρωθούν όλες οι δόσεις του άρθρου 44, αλλά και άλλες οφειλές της ΑΕΚ στο Δημόσιο προκειμένου να εξυγιανθεί η ομάδα. Μάλιστα τονίζουν ότι αυτό πρέπει να γίνει ακόμα κι αν πτωχεύσει η ΑΕΚ και παραγραφούν τα χρέη της.

Οπως γράφει η LiveSport, στο έγγραφο που εστάλη στις 20 Απριλίου προς το υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη και προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 18ης Σεπτεμβρίου συνάντησή μου με τον κ. υφ. Οικονομικών, της ακόλουθης συνεργασίας μας με το νομικό σύμβουλο του κ. υφυπουργού και της ηλεκτρονικής αποστολής του από 5ης Οκτωβρίου 2012 αιτήματος προς τον κ. Κουτνατζή, παραθέτω νέα πρόταση και σύντομο ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ να εκχωρήσει το ταχύτερο, πάντως εντός του μηνός Μαΐου το αργότερο και το ελληνικό Δημόσιο ενεργώντας διά των αρμοδίων οργάνων του να αποδεχθεί την εκχώρηση προς αυτό τμήματος της τελεσίδικα αναγνωρισμένης απαιτήσεως της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Χρ. Ψωμιάδη ποσού έως €18.000.000. Με τον τρόπο αυτό η ΠΑΕ ΑΕΚ εξοφλεί το σύνολο των δυόμισι περίπου εναπομεινασών δόσεων προς το Δημόσιο για τη συμφωνία του άρθρου 44 (ληξιπρόθεσμα περίπου €600.000 από δόση Σεπτεμβρίου 2012 και τελευταίες δόσεις Σεπτεμβρίου 2013 και 2014 προς εξόφληση του Δημοσίου εξ αυτής της αιτίας) και, όπως υπολογίζεται, νεότερες οφειλές όπως διαμορφώνονται. Με τον τρόπο αυτό απαλλάσσεται από ένα σημαντικό βάρος και είναι δυνατή η εξυγίανσή της ακόμη κι αν τελικά δεν διατηρηθεί στην κατηγορία.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ