ΒΙΝΤΕΟ-O Sebastien Loeb «δαμάζει» το θηρίο

ΒΙΝΤΕΟ-O Sebastien Loeb «δαμάζει» το θηρίο

Ο Loeb δοκίμασε το Peugeot 208 T16 Pikes Peak στη πίστα La Ferté-Vidame στη Βόρεια Γαλλία, χαρακτηρίζοντας το ως πύραυλο, αφού τα 875 άλογα τον τρόμαξαν. Ο Loeb δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το 208 T16 Pikes Peak είναι πύραυλος! Είναι τόσο δυνατό! Την πρώτη φορά που το οδήγησα, σε κάθε αλλαγή ταχυτήτων ζαλιζόμουν. Οι αλλαγές είναι λίγο σκληρές και πρέπει να περάσεις λίγο χρόνο με το αυτοκίνητο για να τις συνηθίσεις».

Όσο για την επιτάχυνση του «θηρίου» ανέφερε: «Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου κάτι που να επιταχύνει τόσο γρήγορα. Στις μικρές ταχύτητες, τα μονοθέσια της Formula 1 δεν παράγουν τη μέγιστη δύναμη τους, αλλά το 208 T16 Pikes Peak, είναι bang, bang, bang! Δεν θα καταλάβεις το πότε έχεις βάλει 6η ταχύτητα και έχεις πιάσει τα 240 χλμ/ώρα.»

Και πως να μην νοιώθει έτσι ο Loeb, όταν τα 875 άλογα του αυτοκινήτου και το σύστημα τετρακίνησης, του επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα!

Ο Loeb συνέχισε λέγοντας πως είναι εντυπωσιασμένος και από το φρενάρισμα, αφού η τεράστια κάθετη αεροδυναμική δύναμη που προσφέρει το bodykit συνδυάζεται απόλυτα με τα φαρδιά ελαστικά.

Το 208 T16 Pikes Peak είναι ένας συνδυασμός των καλύτερων στοιχείων των αγωνιστικών αυτοκινήτων του κόσμου. Διαθέτει την εκπληκτική αεροδυναμική των μονοθεσίων της Formula 1, έχει τα φαρδιά ελαστικά των πρωτότυπων LMP1 των αγώνων αντοχής και το διαφορικό ενός αγωνιστικού του WRC.

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχω οδηγήσει πολλά είδη αυτοκινήτου στη καριέρα μου, αλλά αυτό είναι πολύ, πάρα πολύ διαφορετικό. Επιταχύνει και σταματά όπως ένα μονοθέσιο της Formula 1, έχει υπέροχο χειρισμό, ατελείωτη πρόσφυση, με το σύστημα τετρακίνησης να το καθιστά πολύ σταθερό. Διαθέτει τεράστιες δυνατότητες!»

«Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω ακόμη τα όρια του αυτοκινήτου, αλλά μετά τη δοκιμή είναι βέβαιος πως έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να ξέρουμε που βρισκόμαστε και να έχουμε μια καλύτερη συνολική εικόνα των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.»

Η Peugeot μέχρι τις 30 Ιουνίου που θα διεξαχθεί το Pikes Peak, έχει προγραμματίσει δοκιμές σε αρκετές ακόμη πίστες, με μεγάλο υψόμετρο, έτσι ώστε να είναι έτοιμος ο Loeb να σπάσει το ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση του Κολοράντο.

ΠΗΓΗ:autoblog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ