«Την εμπειρία την… περπατάς»

«Την εμπειρία την… περπατάς»

Την έλλειψη εμπειρίας και υπομονής πλήρωσε κυρίως ο Παναθηναϊκός στην αποψινή αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής των «πρασίνων» επισήμανε ότι οι παίκτες του παρασύρθηκαν από την ευφορία, που προκάλεσαν η νίκη της περασμένης Τρίτης (16/4) και η καταπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και στα δύο ματς.

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι από εμάς», παραδέχθηκε ο Πεδουλάκης και παρατήρησε ότι: «Από το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί, χάσαμε εύκολα την αυτοσυγκέντρωση μας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Μπαρτσελόνα μας άφηνε το σουτ από την θέση «τέσσερα» και προσπαθούσε να αποκόψει το παιχνίδι του Διαμαντίδη, Δεν είχαμε υπομονή. Την ομάδα επηρέασε και η πίεση του «πρέπει» για την νίκη και αυτό φάνηκε στο ποσοστό στα τρίποντα».

«Την εμπειρία την… περπατάς», σημείωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού. «Έχουμε έναν ακόμη αγώνα, στον οποίο θα παίξουμε με το ίδιο δόγμα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε».

Σε ερώτηση γιατί δεν αγωνίστηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετά το 23’, ο Πεδουλάκης εξήγησε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι ο Σόφο ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο, όμως, έκανε κάποια λάθη στο αμυντικό κομμάτι και επειδή το σκορ είχε… φύγει και θέλαμε να πιέσουμε περισσότερο στην άμυνα, κρίναμε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει».«Ο Σόφο και ο Ματσιούλις προσπαθούσαν μόνο με το πάθος, ενώ χρειάζεται και μυαλό», συνέχισε ο προπονητής των «πρασίνων».

«Αφήνει το… τεσσάρι»

«Η Μπαρτσελόνα δεν παίζει ακριβώς ζώνη, αλλά αφήνει το σουτ στο αντίπαλο «τεσσάρι»», εξήγησε ο Πεδουλάκης για την αμυντική τακτική των «Μπλαουγκράνα». «Κάνει ότι κάνουμε εμείς με τον Σάδα, αλλά με το «τεσσάρι»».

«Όσο προχωρούν οι αγώνες φαίνεται η μεγαλύτερη εμπειρία», υπογράμμισε ακόμη ο κόουτς του Παναθηναϊκού. «Ο πρώτος λόγος, που χάσαμε ήταν η ευφορία από την νίκη στον τρίτο αγώνα. Ο Γκιστ είχε τόση διάθεση να νικήσει, που δεν τηρούσε τις αποστάσεις σε άμυνα και επίθεση. Είναι λογικό, όταν δεν έχεις ξαναπαίξει στο υψηλότερο επίπεδο να σε παρασέρνει ο ρυθμός από την παρουσία 20.000 θεατών».

Για το πέμπτο και τελευταίο ματς την επόμενη Πέμπτη (25/4) στην Βαρκελώνη, ο Πεδουλάκης είπε: «Από αύριο έχουμε να δουλέψουμε. Δεν ξέρουμε εάν θα παίξουμε την προσεχή Κυριακή (21/4) στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. Εάν παίξουμε πρέπει να ξεκουράσουμε παιδιά. Στην Βαρκελώνη πρέπει να έχουμε τον χαρακτήρα όλης της χρονιάς. Θα πάμε να πολεμήσουμε, αν και σε σειρά αγώνων… πληρώνεις την εμπειρία και της έλλειψη «βάθους» στο ρόστερ».

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ