«Κομβικό σημείο η αποβολή του Λάσμε»

«Κομβικό σημείο η αποβολή του Λάσμε»

«Κομβικό σημείο για μας ήταν η αποβολή του Λάσμε», τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης και διαμαρτυρήθηκε για δύο ακόμη αποφάσεις των διαιτητών.

«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην άμυνα, είχε πολύ τακτική με πολλά σχήματα και από τις δύο ομάδες», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

«Καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό με μία ομάδα όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει έναν εξαιρετικό ρυθμό στο παιχνίδι της στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σε κρίσιμες στιγμές τα κριτήρια για μας θεωρούμε ότι δεν ήταν ίδια», σχολίασε ο Πεδουλάκης για την διαιτησία και εξήγησε πως: «Θα δούμε και το βίντεο για να είμαστε δίκαιοι, αλλά πιστεύουμε ότι δεν ήταν ίδια. Κομβικό σημείο για εμάς ήταν η αποβολή του Λάσμε με δύο φάουλ πάνω σε σκριν, ένας παίκτης που έχει βρει με τον Διαμαντίδη ρυθμό, αλλά και τρίτο συνεχόμενο φάουλ στον Τσαρτσαρή. Και θεωρούμε ότι πάνω στον Γκιστ, στην τελευταία φάση, ήταν φάουλ».

«Είδαμε στα μάτια την «Μπάρτσα»

«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, είδαμε στα μάτια την Μπαρτσελόνα», επισήμανε ο κόουτς του «εξάστερου». «Πολλοί μπορεί να θεώρησαν ότι επειδή ο Παναθηναϊκός ανασυγκροτείται δεν θα είχε τύχη, αλλά δεν είναι έτσι. Θα μπορούσαμε να είμαστε οι νικητές και εμείς μια φορά σε ένα παιχνίδι που πάει στον έξτρα χρόνο. Θα τα πούμε ξανά την Πέμπτη».

«Δεν δώσαμε εύκολα σουτ στους καλούς σούτερ της Μπαρτσελόνα», σχολίασε ο Πεδουλάκης για τα εύστοχα μακρινά σουτ των «Μπλαουγκράνα». «Υπήρχαν κάποια ελεύθερα σουτ από παίκτες που δεν είναι καλοί σουτέρ, αλλά κάνουν άλλα πράγματα καλά στο γήπεδο, κάτι που ρισκάραμε. Το θέμα ήταν να μην βρει ρυθμό, γιατί όταν βρει ρυθμό είναι εξαιρετική. Έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Παίζουμε πολύ άμυνα και είναι ένας από τους λόγους που η Μπαρτσελόνα δεν σούταρε καλά σήμερα. Για παράδειγμα ο Γιασικεβίτσιους μας πλήγωσε στο πρώτο ημίχρονο με τα πικ εντ ρολ, αλλά στο δεύτερο βρήκαμε λύση με τον Γκιστ να βγαίνει πάνω του».

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι την Πέμπτη», παρατήρησε ο προπονητής των «πρασίνων» για τον δεύτερο αγώνα, που θα γίνει ξανά στην Βαρκελώνη. «Η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερο βάθος, εμείς ξεκινάμε ουσιαστικά φέτος. Θα είναι ένα άλλο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη μας, τι μπορούμε να κάνουμε και θα είναι ένα άλλο ματς».

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ ο Σχορτσιανίτης, ο Πεδουλάκης απάντησε ότι: «Πρώτον έκανε φάουλ, δεύτερον στο κομμάτι της επίθεσης ήταν πολύ καλός, αλλά η Μπαρτσελόνα τον χτύπησε στα πικ εντ ρολ στην άμυνα. Ειδικά με τον Σάρας που «χτύπησε» στο σημείο αυτό. Θέλαμε λοιπόν να πάμε σε ένα άλλο σχήμα για να κρατήσουμε μέσα από την άμυνα το παιχνίδι, για να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε».

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ