Ρεχάγκελ:Καταλαβαίνω τι περνάει ο ελληνικός λαός

Ρεχάγκελ:Καταλαβαίνω τι περνάει ο ελληνικός λαός

 

«Καταλαβαίνω 100% τι περνάει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, στην «SportDay», εξηγώντας στη συνέχεια ότι οι δοκιμασίες που είχε στα παιδικά του χρόνια τον βοηθούν να αντιληφθεί ως ένα σημείο πως είναι να αντιμετωπίζει προβλήματα ο κόσμος.

Σε ερώτηση αν φοβήθηκε μήπως η επίσκεψή του πλήξει την εικόνα των Ελλήνων για τον ίδιο, τόνισε ότι ήρθε στην χώρα μας από αγνή πρόθεση και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κάτι κακό σε όλη την ιστορία.

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια: «Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα δεν ήταν ακριβώς πλουσιοπάροχο. Μεγάλωσα μέσα στα ανθρακωρυχεία, καθότι αυτό ήταν το επάγγελμα του πατέρα μου. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Μέσα από πολλές δοκιμασίες. Μην ξεχνάτε ότι έζησα τον πόλεμο. Όταν τελείωσε τα πάντα είχαν ισοπεδωθεί, δεν υπήρχε τίποτα όρθιο. Στην πορεία της ζωής μου στάθηκα τυχερός. Μακάρι να ζήσουν κι άλλοι όσες μεγάλες στιγμές έζησα εγώ στο ποδόσφαιρο».

«Εδώ και πολλά χρόνια αισθάνομαι στην Ελλάδα σαν στο σπίτι μου. Έτσι ακριβώς ένιωσα όταν ήρθα. Ξέρω τα προβλήματα των Ελλήνων. Πιστέψτε με, όλη η Ευρώπη τα ξέρει και μάλιστα αναλυτικά. Και πώς να μην τα ξέρει, όταν όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος παρουσιάζει λεπτομερή καθημερινά ρεπορτάζ με αριθμούς και στοιχεία για την κατάσταση και τις συνθήκες στην Ελλάδα. Και εφημερίδες διαβάζω και τηλεόραση βλέπω, γενικώς ενημερώνομαι για όλα. Κι όταν ακούω κάτι για την Ελλάδα δίνω διπλή και τριπλή βάση», ανέφερε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Για τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες είπε: «Καταλαβαίνω τον κόσμο της Ελλάδας. Τον καταλαβαίνω εκατό τοις εκατό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το γεγονός ότι έχω περάσει κι εγώ δοκιμασίες στα παιδικά μου χρόνια με βοηθάει να αντιληφθώ έως ένα σημείο πώς είναι να αντιμετωπίζει προβλήματα ο κόσμος, χωρίς πάντως να συγκρίνω τη μια εποχή με την άλλη. Πάντα χρειάζεται να παλέψουμε για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στη ζωή. Οι Έλληνες έχουν πάθος, μαχητικότητα και πείσμα και είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα η χώρα θα μπορέσει να επανέλθει».

«Εγώ ήρθα στην Ελλάδα από αγνή πρόθεση. Μου το ζήτησε η γερμανική κυβέρνηση ως κίνηση καλής θελήσεως. Ομολογώ ότι στην αρχή με βρήκε λιγάκι απροετοίμαστο, αλλά μετά σκέφθηκα: Γιατί να πω όχι, αν μπορώ να βάλω κι εγώ έστω ένα μικρό λιθαράκι στην βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι κακό στην όλη ιστορία. Η γερμανική κυβέρνηση, διά στόματος του κ. Φούχτελ, ζήτησε τη συμπαράστασή μου στο πρόγραμμά της, με το σκεπτικό ότι είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά τους Έλληνες και με γνωρίζουν επίσης καλά. Κι εγώ από την πλευρά μου ήρθα εδώ για να βοηθήσω έστω και λίγο σε ψυχολογικό επίπεδο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», συμπλήρωσε.

Ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωσε ότι το μήνυμα που θέλει να περάσεις είναι ότι  «μπορεί να υπάρξει ελληνογερμανική φιλία, παρά τις όποιες διαφορές που έχουν προκύψει εσχάτως.

«Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από εμένα και τον Γιάννη Τοπαλίδη. Γνωριστήκαμε στο Βερολίνο το 2001, συνεργαστήκαμε άψογα επί μια δεκαετία και τώρα πια παραμένουμε επιστήθιοι φίλοι. Αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας δυνατής φιλικής σχέσης ανάμεσα σε έναν Γερμανό και έναν Έλληνα», υπογράμμισε.

Για την πορεία της Ελλάδας στο Euro 2012: «Είχε μια πολύ καλή παρουσία η ομάδα, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή το μέλλον κι όχι το παρελθόν. Μπορεί να ήρθε η ήττα από την Βοσνία, αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα μέσα στο στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ, άπαντες στην ομάδα θα παλέψουν και πιστεύω ότι μπορούν να πετύχουν την πρόκριση. Αν περάσει η Ελλάδα, σκοπεύω να πάω στη Βραζιλία».

Παράλληλα ευχήθηκε στον Φερνάντο Σάντος: «να πάνε όλα καλά στην προσπάθεια της ομάδας», επισημαίνοντας ότι «εύχομαι να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις». 

 

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ