• Μίτσελ: Πρέπει να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ

  5:16 μμ, Παρασκευή 29 Μάρ 2013 5:16 μμ, Παρασκευή 29 Μάρ 2013

  Μίτσελ: Πρέπει να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ

  Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ αναφέρθηκε, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξή του στη NOVA, τόσο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όσο και σε γενικότερα θέματα της ομάδας.

  Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε ότι η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, προσθέτοντας ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μη χαλαρώσουν καθόλου στο παιχνίδι, όπως έχουν κάνει σε προηγουμενα ματς που αισθάνθηκαν κυρίαρχοι μέσα στο γήπεδο.

  Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το θέμα του Μπόατενγκ, ενώ για τον Πίνο είπε ότι έχει ενημερώσει τη διοίκηση για τις προθέσεις του και περιμένει την απόφασή της.

  Αναλυτικα η συνέντευξη του Μίτσελ:

  Κύριε Μίτσελ επηρεάζει την ομάδα σας η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων;

  «Πιστεύω πως είναι αναπόφευκτο να επηρεαστούν οι παίκτες απ' τη διακοπή. Όμως, περισσότερο με φοβίζουν οι αγώνες που προηγούνται των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και όχι τόσο εκείνοι που ακολουθούν. Πριν απ' τα ματς της Εθνικής, έχουν πάντα το μυαλό τους σε αυτά. Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν είμαι ευχαριστημένος απ' το παιχνίδι στην Κέρκυρα.Είχαμε ζητήσει την απόλυτη συγκέντρωση στα επτά παιχνίδια που απέμεναν απ' τη στιγμή που ήρθα. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι ένα έντονο παράδειγμα για το τι ζητάω από εκείνους, έτσι ώστε κανείς να μην χαλαρώσει».

  Θα ήθελα να σας θέσω ξανά ένα ερώτημα το οποίο σας το είχα υποβάλει μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Τελικά, πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε σε εγρήγορση και σε υψηλό ρυθμό τους παίκτες σας στο υπόλοιπο της περιόδου;

  «Πιστεύω πως είναι κάτι που συνέβαινε πάντα στον Ολυμπιακό. Απ' τη στιγμή που ήρθα εδώ, έχω δει πως αντιδρούν οι παίκτες σε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω πως κάτι παρόμοιο γινόταν και πριν. Δεν είναι το γεγονός πως έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Αλλά όταν οι παίκτες πιστεύουν πως έχουν τον απόλυτο έλεγχο, τότε χαλαρώνουν λίγο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ δε θα συμβεί κάτι τέτοιο.Είναι μία συμπεριφορά που έχει αποκτήσει η ομάδα. επομένως είναι ένα μειονέκτημα που πρέπει να διορθώσουμε».

  Πάντως, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μία ομάδα να έχει στις τάξεις της δέκα διεθνείς. Για έναν προπονητή, ωστόσο, πόσο δύσκολη γίνεται η προετοιμασία της ομάδας του όταν δεν τους έχει στη διάθεσή του για σημαντικό αριθμό προπονήσεων;

  «Είναι πάντα τιμητικό για έναν προπονητή, τόσοι πολλοί παίκτες του να είναι στην Εθνική. Όπως και η υποχρέωση να δίνει η ομάδα τους αγώνες κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Αυτό δείχνει ότι προχωράμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Και γι' αυτό το λόγο είμαι προπονητής. Για να προπονώ ομάδες σε αυτό το επίπεδο».

  Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ. Αυξάνεται το κίνητρο της νίκης στα ντέρμπι; Υπενθυμίζω πως στην 29η αγωνιστική υπάρχει ένα ακόμη, με τον Παναθηναϊκό;

  «Πάντα λέω πως δεν είναι απλώς ένα κίνητρο, αλλά είναι μία υποχρέωση μας. Όταν παίζεις με αυτή τη φανέλα είναι υποχρέωσή μας να κερδίζουμε. Μπορεί να υπάρχει αυτή η βαθμολογική διαφορά απ' τον ΠΑΟΚ, όμως η πραγματική διαφορά μέσα στο γήπεδο δεν είναι τόσο μεγάλη. Επομένως μπορεί να δυσκολευτούμε σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Αν μπούμε στο παιχνίδι με το σκεπτικό πως έχουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟΚ, τότε θα κάνουμε το πρώτο και παράλληλα πιο βαρύ λάθος».

  Για τον ΠΑΟΚ τι εικόνα έχετε;

  «Αυτό που έχω ήδη απαντήσει. Πιστεύω πως αν το πρωτάθλημα άρχιζε πριν από δέκα αγωνιστικές, σίγουρα η βαθμολογική διαφορά δε θα ήταν τόσο μεγάλη. Σίγουρα η θέση του ΠΑΟΚ δε θα ήταν αυτή. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και ένα πολύ καλό προπονητή. Πραγματικά πιστεύω πως η διαφορά μας δεν είναι τόσο μεγάλη.Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος, καθώς είναι ένα ντέρμπι στο γήπεδο μας, μπροστά στον κόσμο μας. Και επίσης είναι ένα παιχνίδι από αυτά που περιμένουμε περισσότερο από όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε».

  Ξέρετε, την Κυριακή θα είναι στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη και ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τα ευρωπαϊκά ντέρμπι. Στην Ελλάδα τον ενδιαφέρει το ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Θα θέλατε να του στείλετε ένα μήνυμα;

  «Θα ήθελα να του στείλω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου. Έχουμε βρεθεί αντίπαλοι σε μπιτς-σόκερ. Θα ήθελα να του πω πως είναι τιμή μας που έρχεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι μας.Και αφού πια ασχολείται με ντοκιμαντέρ, θα ήθελα να μου δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάτι που θα ετοιμάσει στο μέλλον».

  Και ορισμένες διευκρινήσεις. Πρώτον, για τον Μπόατενγκ γνωρίζετε πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα της αποδέσμευσής του απ' την Ντιέπρ και αν θα τον έχετε στη διάθεσή σας για το υπόλοιπο της περιόδου;

  «Ναι, έχουμε μία ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία το θέμα του θα λυθεί το συντομότερο δυνατό. Είναι πάρα πολύ κοντά στο να λύσει τη δέσμευση που έχει. Είναι ένας παίκτης τον οποίο εμπιστευόμαστε. Και εκείνος ανυπομονεί να παίξει με τον Ολυμπιακό όσο πιο σύντομα γίνεται».

  Ποιες είναι οι σκέψεις για τον Πίνο;

  «Είναι στα χέρια της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος και γενικότερα της διοίκησης του Ολυμπιακού το θέμα αυτό. Η γνώμη μου και οι σκέψεις μου για το θέμα αυτό έχουν ήδη εκφραστεί στη διοίκηση. Επομένως εκείνοι ξέρουν τι να κάνουν».

  Σκοπεύετε στα υπόλοιπα ματς της περιόδου να χρησιμοποιήσετε κάποιο παίκτη της ομάδας νέων; Ή έχετε στο πλάνο σας να πάρετε ορισμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων μαζί σας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Ζέεφελντ της Αυστρίας;

  «Ο σκοπός μας είναι να πάρουμε στην προετοιμασία αρκετούς παίκτες απ' την Ακαδημία. Όμως, στα υπόλοιπα παιχνίδια της περιόδου θα χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες της πρώτης ομάδας, γιατί θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με αυτούς, αναφορικά με το ποιοι θα είναι μαζί μας την επόμενη χρονιά. Τους νέους παίκτες τους βλέπουμε τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες τους».

  Πηγή: pamesports.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα