Φιγκερόα: Θέλω να μείνω

Φιγκερόα: Θέλω να μείνω

 

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» για την έκπληξή του, όταν ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός για εκείνον και τόνισε ότι θα ήθελε να μείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο ακόμα και αν δεν βρεθεί η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα στην εφημερίδα «Πράσινη»:

 

Όταν χτύπησε το τηλέφωνό σου και σου μετέφεραν την πρόταση του Παναθηναϊκού, τι σκέφτηκες;

«Στην αρχή εξεπλάγην. Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο. Και είναι αλήθεια πως λόγω της κατάστασής μου, επειδή ήμουν τραυματίας, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Ποτέ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό θα με κοιτούσε, ίσως και σε αυτή την ηλικία. Αν ήμουν νεότερος, ίσως να ήταν εφικτό. Εξεπλάγη, λοιπόν, θετικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ, πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο και χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος της Ευρώπης. Οποιοσδήποτε παίκτης θα ήθελε να παίζει στον Παναθηναϊκό».

 

Μίλησες με κάποιον πριν πάρεις την τελική σου απόφαση;

«Όχι. Να ξέρεις ότι θέλει σε θέλει ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό και γνωρίζοντας τι σημαίνει Παναθηναϊκό, δεν χρειαζόταν να ρωτήσω τίποτα. Ήξερα πως η Ελλάδα είναι σε κρίση, οικονομικά τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αλλά μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο που παρά τις δυσκολίες θα ξαναγίνει όπως παλιά. Σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή το πώς θα έρθω στην Ελλάδα και διάφορα διαδικαστικά θέματα. Δεν είχα καμία αμφιβολία για τον σύλλογο, για αυτό να είαστε σίγουροι».

 

Ύστερα από λίγο καιρό στην ομάδα έχεις την ίδια εντύπωση;

«Νομίζω πως σαν σύλλογος έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, εκπληκτικούς φιλάθλους. Ο κόσμος που δουλεύει για την ομάδα, οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν τον σύλλογο, από όλα αυτά βλέπεις το μέγεθος του συλλόγου. Δεν είχα ρωτήσει ποτέ κάποιον για την ομάδα, αλλά είχα πάρει πληροφορίες από τον Έκι Γκονζάλες την εποχή που είχε χτυπήσει το γόνατό του. Όταν χειρουργήθηκε στην Αργεντινή, είχε έρθει σπίτι μου. Τον είχε χειρουργήσει ο γιατρός που είχε χειρουργήσει κι εμένα. Ήταν η εποχή που έπαιξε νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε και ξανατραυματίστηκε. Μετά τον πρώτο του τραυματισμό θεωρώ πως έπαιξε πολύ σύντομα. Για αυτό χτύπησε και πάλι δυστυχώς».

 

Ως όνομα είσαι μεγαλύτερο από τον Γκονζάλες…

«Όχι. Είναι μεγάλος παίκτης ο Έκι. Μιλήσαμε για τον σύλλογο, μου είπε πόσο μεγάλη είναι η ομάδα, για τους εξαιρετικούς φιλάθλους που διαθέτει, ότι σε όλη την πόλη υπάρχουν Παναθηναϊκοί και παντού τους συναντάς. Ακόμη και αν πηγαίνεις σχεδόν καλά όχι απόλυτα καλά, επειδή έχεις την αγάπη του κόσμου».

 

Οι Παναθηναϊκοί έχουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια στους Αργεντινούς. Από τον Βερόν τη δεκαετία του ’70, μετά τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον Μπορέλι, τον Γκονζάλες…

«Και τον Λέτο. Με μένα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ποδοσφαιριστή σαν αυτούς που είπες. Μακάρι κι εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ».

 

Μήπως υποτιμάς τον εαυτό σου;

«Όχι. Μην ξεχνάτε πως έχω υπογράψει μικρής διάρκειας συμβόλαιο να δω πώς θα ανταποκριθώ, να συνεχίσω καλά. Αυτό θα σημαίνει πως όντως μπόρεσα να ανταποκριθώ».

 

Θες να μείνεις και του χρόνου;

«Ναι, σίγουρα! Από τη στιγμή που ήρθα μου φέρθηκαν άψογα. Ήρθα τραυματίας και μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σημαντικό πως με εμπιστεύτηκαν. Θα κοιτάξω να κάνω το παν να μπούμε στα πλέι οφ. Θα τα δώσω όλα. Κι αν δεν τα καταφέρουμε θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και θα είμαι χαρούμενος που έπαιξα. Θα το πω ότι ήρθα με ντεζαβαντάζ, αλλά είμαι ευγνώμων και θα ευχαριστώ για την ευκαιρία. Έχω έρθει με τη μεγαλύτερη όρεξη για να βοηθήσω. Ο σύλλογος μου άνοιξε τις πόρτες του σε μία δύσκολη στιγμή».

 

Αν ομάδα δεν βγει Ευρώπη, θα θες να μείνεις;

«Από την πλευρά μου βεβαίως. Αν ο σύλλογος δεν παίξει Ευρώπης, όμως, ίσως κοιτάξει άλλου είδους παίκτες. Εμένα στόχος μου ήταν να έρθω να παίξω, να συνεισφέρω για να προκριθεί η ομάδα και να πάμε τον Παναθηναϊκό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καταλαβαίνω, όμως, ότι ήρθα σε δύσκολη στιγμή. Τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως θα κάνω το παν για να πετύχουμε».

 

Αναφέρεις συχνά τον κόσμο. Ποια η γνώμη σου για τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Σε προσωπικό επίπεδο μου έχουν φερθεί εξαιρετικά. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Είχα συναντήσει πολλούς σε κάποιες βόλτες, με την οικογένειά μου, στο κέντρο της πόλης, όλοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Είναι σημαντικό».

 

Θα ήθελες να τους δώσεις μια υπόσχεση;

«Όχι. Δεν μ’ αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Ούτε να λέω πόσα γκολ θα πετύχω. Τη μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δίνω όλα στο γήπεδο. Δεν θα κρατάω τίποτα για μένα. Για αυτό είμαι θυμωμένος που δεν έχω φτάσει στο 100%. Μπορώ να δώσω πολύ περισσότερα στην ομάδα».

 

Απ’ τα τέσσερα ματς που μένουν το ένα είναι εκτός έδρας. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

«Το ξέρω. Το Clasico. Ξέρω τι σημαίνει αυτό το ματς, δεν χρειάζεται να μου μιλήσει κάποιος. Ίσως να είναι ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι της Ευρώπης. Θα έλεγα πως είναι ο κορυφαίας αγώνας της χρονιάς. Αν δεν σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να νικήσουμε, δεν θα κατεβαίναμε να παίξουμε. Πρόκειται για ξεχωριστό ματς, ανεξάρτητα απ’ το ποιος πήρε τον τίτλο ή ποιος παίζει καλύτερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις καλό αποτέλεσμα, διότι από μόνο του το ματς αυτό φέρνει μεγάλες χαρές».

 

Μπορείς να υποσχεθείς ότι θα βάλεις γκολ στον Ολυμπιακό…

«Μακάρι. Απ’ το στόμα σου και στου Θεού το αυτί. Ο Θεός να μου δώσει αυτή τη χαρά».

 

Δεν είσαι ακόμη στο 100%. Θεωρείς πως με την ευκαιρία της διακοπής στα τελευταία ματς θα δούμε έναν καλύτερο Φιγκερόα;

«Μέρα με τη μέρα και μέσα από την προπόνηση θα είμαι όλο και καλύτερα. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστώ για να φτάσω στο 100%. Αυτό που επείγει είναι να παίζω και να προπονούμαι καλά. Να προετοιμάζομαι καλά για να είμαι σε θέση να προσφέρω».

 

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ