To 40ο για τον Ολυμπιακό

To 40ο για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός σφράγισε απόψε την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2012-13, έφτασε τα 40 στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκ των οποίων τα 15 στα τελευταία 17 χρόνια.

Ο φετινός τίτλος, ο τρίτος σε ισάριθμες χρονιές της θητείας Μαρινάκη στη διοίκηση της ομάδας, ήρθε πιο γρήγορα από κάθε προηγούμενο. Από τις 10 Μαρτίου, κάποιες μέρες και αγωνιστικές νωρίτερα από τις πρόσφατες επιτυχίες της εποχής Βαλβέρδε.

Σε μια περίοδο που ο πάγκος του Ολυμπιακού φιλοξένησε τρεις τεχνικούς! Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε 17 παιχνίδια (14-3-0), ο Αντώνης Νικοπολίδης σε 3 (2-0-1) και ο Μίτσελ που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα στις 5 αναμετρήσεις που έχει κοουτσάρει έως τώρα, ξεκινώντας με φιλοδοξίες μακράς πορείας στην τεχνική ηγεσία.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν ήταν εντυπωσιακή, σύμφωνα με πολλούς εξαιτίας των πρωτοφανών αδυναμιών που εμφάνισαν οι παραδοσιακοί αντίπαλοί του.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού είναι σαρωτική σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής. Έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τη μεγαλύτερη διαφορά όλων των εποχών από ΠΑΟ και ΑΕΚ, τον πρώτο σκόρερ (Τζεμπούρ), τον πρώτο πασέρ (Αμπντούν), τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, πάσες, γεμίσματα. Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με επιθετικότητα και ανάπτυξη παιχνιδιού, αλλά και σε αμυντική λειτουργία ήταν πρώτος και καλύτερος. Οι όποιες αμφισβητήσεις υπήρξαν στην πορεία της περιόδου, τρεμόσβησαν όσο οι διαφορά έπαιρνε χαώδεις διαστάσεις.

Ο Ολυμπιακός πήρε γκολ από 15 διαφορετικούς παίκτες του κι ακόμη η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Τζεμπούρ έκανε την καλύτερη και παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του και σίγουρα ήταν ο MVP του φετινού τίτλου.

Ο Χολέβας είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με κοντά του τους Αμπντούν, Μανιάτη, Μανωλά και Μασάντο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει αυτό το ιστορικό πρωτάθλημα συνδυάζοντας το με μια ικανοποιητική παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και με στόχο να το αμπαλάρει με το νταμπλ.

Επίσης σημαντικό ότι μπόρεσε να δώσει χρόνο σε Έλληνες παίκτες (Μανωλάς, Σιόβας, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος,Φετφατζίδης έπαιξαν πολύ φέτος), δίχως να επηρεάσει η σκοπιμότητα του αποτελέσματος τη γενικότερη στρατηγική του.

Ενώ δεν δίστασε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, όταν διαπίστωσε ότι με τον Ζαρντίμ δεν υπήρχε προοπτική για θεαματική βελτίωση ή βελτίωση στο θέαμα. Κάτι που περιμένει, βλέποντας ήδη αποτελέσματα, με τον Μίτσελ.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν για μια ακόμη χρονιά πρωταγωνιστής και συνοδοιπόρος στην κορυφή. Πάντα δίπλα στην ομάδα, την στήριξε με φωνή, παλμό, δυναμισμό αλλά και διαφωνία όποτε χρειάστηκε να το κάνει.

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ