Μπαρτζώκας:Αποτύχαμε στα μαρκαρίσματα

Μπαρτζώκας:Αποτύχαμε στα μαρκαρίσματα

«Αποτύχαμε στο μαρκάρισμα των Λόρμπεκ, Μάικλ», παραδέχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα.

«Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη από εμάς και έδειξε την ποιότητα της», ήταν το αρχικό σχόλιο του κόουτς των «ερυθρολεύκων», που στην συνέχεια επισήμανε ότι :«Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για μας, γιατί τέσσερις λόγους: Τους αφήσαμε να σουτάρουν με 72% στο δίποντο. Αποτύχαμε να τους σταματήσουμε μέσα στην ρακέτα με δεύτερο παίκτη ή με φάουλ, όταν δεν είχαμε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά. Να σταματήσουμε το λόοου ποστ παιχνίδι μας ήταν προτεραιότητα μας και, όμως, δεν τα καταφέραμε.

Στην επίθεση ήμασταν πολύ άστοχοι από το τρίποντο αν και η Μπαρτσελόνα, με τον τρόπο, που αμύνεται δίνει ελεύθερα μακρινά σουτ. Μετά την ανάκαμψη στην δεύτερη περίοδο και ενώ προηγηθήκαμε με ένα πόντο, χάσαμε τέσσερις βολές από τεχνική ποινή και φάουλ και αστοχήσαμε σε τρίποντο. Έτσι βρεθήκαμε με ένα πόντο πίσω και την Μπαρτσελόνα να έχει αποκτήσει ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Τα ποσοστά των Λόρμπεκ, Μάικλ ήταν τόσο μεγάλα, που δεν μας έδωσαν περιθώριο αντιδράσουμε. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα απέναντι τους. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου».

«Η πρώτη θέση του γκρουπ χάθηκε, αλλά η πρόκριση και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι ορατοί στόχοι», τόνισε ο Μπαρτζώκας.

Σε ερώτηση γιατί ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός και δεν ήλεγξε τα δύο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά απάντησε ότι: «Διαφωνώ ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Στην Βαρκελώνη ηττηθήκαμε με 8 πόντους, με πολλά χαμένα λέι απ. Δεν μπορέσαμε να «ματσάρουμε» τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα τους Τόμιτς, Λόρμπεκ, που είναι ένα δίδυμο ψηλών, το οποίο έχει την ευχέρεια να παίζει και με πρόσωπο και με πλάτη στο καλάθι. Δεν θεωρώ ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, γιατί από λεπτομέρειες δεν ξεφύγαμε στην τρίτη περίοδο».

Σε άλλη ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο Μπαρτζώκας παρατήρησε ότι: «Ο Σερμαντίνι είχε υψηλό πυρετό και μπήκε στην δωδεκάδα με μιάμιση προπόνηση. Στο μεταξύ ο Πάουελ ήταν αρκετά καλός και ο Χάινς, επίσης, συνεπώς η μη χρησιμοποίηση του Σερμαντίνι ήταν συνδυασμός τακτικής και του δεδομένου ότι ο Γκιόργκι δεν είχε δυνάμεις, λόγω της ίωσης».

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ