Υπό… έλεγχο η Μπάρτσα

Υπό… έλεγχο η Μπάρτσα

Η Μπαρτσέλονα δεν έχει να «λογοδοτήσει» μόνο στην αθλητική δικαιοσύνη για όσα συνέβησαν στα «clasico» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς είναι πολύ πιθανό οι «μπλαουγκράνα» να τεθούν υπό έρευνα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, για το ντέρμπι στο Κύπελλο στο «Καμπ Νόου», με τη γηπεδούχο να ελέγχεται για παραβάσεις που αφορούν στην πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Στην Ισπανία η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και η Μπαρτσελόνα έχει μπει στο «στόχαστρο» του Υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, όπως αναφέρει η «AS», έχοντας πληροφορίες από την κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας σχεδιάζει να ανοίξει φάκελο ώστε να γίνει έρευνα για το που διατέθηκαν εισιτήρια του αγώνα ρεβάνς με τη «βασίλισσα» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Αυτό θα γίνει διότι υπάρχει η πληροφορία πως εισιτήρια πήραν φίλαθλοι που έχουν τάση προς βία δίχως να ενημερωθεί η καταλανική αστυνομία.

Αυτό φέρεται να έγινε από ανθρώπους της Μπαρτσελόνα σε οπαδούς με ιστορικό στα επεισόδια, χωρίς να ενημερωθούν ο υπεύθυνο ασφαλείας και η αστυνομία.

Όπως τόνιζε η «As» σε περίπτωση που γίνει η έρευνα και η Μπαρτσελόνα κριθεί ένοχη, τότε οι «μπλαουγκράνα» θα τιμωρηθούν με πρόστιμο που κυμαίνεται από 3.000 ευρώ, μέχρι και 60.000 ευρώ!

Πριν από μία εβδομάδα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, σε συνεργασία με την αστυνομία, έκανε έρευνα για τα βεγγαλικά που υπήρχαν στο γήπεδο. Από πλευράς αστυνομικών αρχών έγινε πρόταση για πρόστιμο μεταξύ 60.000 και 600.000 ευρώ, με το αιτιολογικό πως οι «μπλαουγκράνα» επέτρεψαν σε φιλάθλους να περάσουν στις εξέδρες του γηπέδου τους βεγγαλικά.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι πως ένας φίλος της Μπαρτσελόνα πέταξε μία φωτοβολίδα στο χώρο που ήταν οι περίπου 500 φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φιλοξενούμενων. Με τη αστυνομία να προσπαθεί να βρει την ταυτότητα αυτού του φιλάθλου, ο οποίος πέταξε τη φωτοβολίδα από το 3ο διάζωμα του γηπέδου.

Να αναφέρουμε πως η αστυνομία έκανε έρευνα και για τα επεισόδια που υπήρξαν σε δρόμους γύρω από το «Καμπ Νόου» πριν και μετά από το αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που γι’ αυτά τα περιστατικά η «Μπάρτσα» δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τιμωρίας, καθώς δεν έγιναν σε χώρο ευθύνης της.

Απομένει να δούμε να θα γίνει τελικά από το Υπουργείο έρευνα και για την διάθεση των εισιτηρίων. Αν τελικά φέρει ευθύνη η «Μπάρτσα» για το αν δόθηκαν σε φίλαθλοι που έχουν τάση προς βία δίχως να ενημερωθεί η καταλανική αστυνομία.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ