Ο Ρονάλντο και ο νόμος της βαρύτητας!

Ο Ρονάλντο και ο νόμος της βαρύτητας!

Ήταν η πρώτη φορά που οι φωτογράφοι είχαν τέτοια άνεση χρόνου για να απαθανατίσουν τη φάση ενός γκολ.  Νικώντας τους νόμους της βαρύτητας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήδηξε τόσο ψηλά ώστε τα γόνατά του έφτασαν στο ύψος του κεφαλιού του αντιπάλου του Πατρίς Εβρά.

Ο άτυχος Γάλλος δέχτηκε τα επικριτικά σχόλια του Αλεξ Φέργκιουσον πριν ο τελευταίος δει τη φάση στην τηλεόραση, για να απολογηθεί στη συνέχεια στον παίκτη του. «Το άλμα, ο τρόπος που έμεινε στον αέρα. Η κεφαλιά. Απίστευτο», έλεγε με θαυμασμό ο Σκωτσέζος.

Για τους αθλητικούς επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις δυνατότητες του Πορτογάλου, το άλμα του Ρονάλντο δεν ήταν έκπληξη.

Τα αποτελέσματα των βιομηχανικών τεστ στα οποία  υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής στο Πανεπιστήμιο Τσίτσεστερ το 2011 ήταν εντυπωσιακά.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τον Ρονάλντο να κάνει επιτόπιο άλμα χωρίς και με τη βοήθεια των χεριών του.

Στην πρώτη περίπτωση, έχοντας τα χέρια του κολλημένα στους γοφούς, πραγματοποίησε άλμα 44 εκατοστών και η δύναμη ήταν μόλις μιάμιση φορά το βάρος του σώματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, με την οποία έμοιαζε και το γκολ που πέτυχε την Τετάρτη το βράδυ, ο Ρονάλντο χρησιμοποιώντας και τη δύναμη των χεριών του πραγματοποίησε άλμα 78 εκατοστών, που μαζί με το ύψος του – που είναι 185 εκατοστά – τον εκτόξευσε στα 2,63 μέτρα.

Όταν ο Ρονάλντο επιχειρεί άλμα παράγει ισχύ 5G (δύναμη ανά μονάδα μάζας), που είναι ίση με την ισχύ που δέχεται ένας αστροναύτης κατά την απογείωσή του και πέντε φορές μεγαλύτερη από τη δύναμη ενός τσιτάχ όταν βρίσκεται στον αέρα.

Το άλμα του Ρονάλντο είναι μεγαλύτερο κατά 7 εκατοστά από τον μέσο όρο ενός παίκτη του NBA.

Το μυστικό του Πορτογάλου γι’ αυτά τα εντυπωσιακά άλματα βρίσκεται στη δύναμη των μηρών και στους μυς τού άνω σώματος – η περιφέρεια των μηρών του είναι 62 εκατοστά.

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ