Αποκαλυπτήρια για την McLaren MP4-28

Αποκαλυπτήρια για την McLaren MP4-28

Η McLaren έγινε η δεύτερη ομάδα που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2013 μετά τη Lotus F1 Team. Η παρουσίαση έγινε στη βάση της ομάδας, στο Woking. Η εισαγωγική διαδικασία ξεκίνησε με συνεντεύξεις των ανθρώπων της ομάδας και συνεχίστηκε με περάσματα των σημαντικότερων δημιουργημάτων της ομάδας από το 1963 μέχρι σήμερα.

Η McLaren φέτος γιορτάζει 50 χρόνια ύπαρξης καθώς εκείνη τη χρονιά ο Bruce McLaren ίδρυσε την Bruce McLaren Motor Racing. Την αρχή έκανε το αγωνιστικό με το οποίο έχασε τη ζωή του ο McLaren το 1970 στους αγώνες Can-Am. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα σημαντικά δημιουργήματα της ομάδας, όπως η MP4-4, το μονοθέσιο με το οποίο οι Ayrton Senna και Alain Prost διέλυσαν τον ανταγωνισμό το 1988. Στο τέλος οι Sergio Perez και Jenson Button έκαναν την εμφάνισή τους με το νέο αυτοκίνητο δρόμου του Woking, τη McLaren P1.

Οι δύο οδηγοί τράβηξαν το σεντόνι με το οποίο καλυπτόταν η MP4-28 και αποκάλυψαν το νέο τους «όπλο» για το 2013, το οποίο έχει εντονότερο ασημί χρώμα.

«Η σημερινή παρέλαση μερικών από τα σημαντικότερα αγωνιστικά μας ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουν οι εορτασμοί των 50 ετών της ομάδας, αλλά επίσης και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η φετινή χρονιά. Επίσης είναι μια τεράστια υπενθύμιση για την ευθύνη που έχουμε όλοι να διατηρήσουμε την κληρονομιά του Bruce McLaren, η οποία συνεχίστηκε από τους Teddy Mayer και Ron Dennis. Όπως ο Bruce αλλά και οι στενοί του φίλοι, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ρισκάρουμε τα πάντα και να βγούμε νικητές, αυτό είναι το πνεύμα που οδηγεί την ομάδα.

Ο στόχος μας για το 2013 είναι φυσικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Με τους Jenson και Checo αλλά και με αυτό το φανταστικό νέο μονοθέσιο πιστεύω ότι είμαστε εξαιρετικά προετοιμασμένοι για ακόμα μία ανταγωνιστική χρονιά. Ο Jenson οδηγεί καλύτερα από ποτέ και είναι από τους πιο έμπειρους οδηγούς στη Formula 1. Μπορεί να διαβάσει έναν αγώνα πολύ καλά και επίσης είναι ένας από τους πιο γρήγορους οδηγούς. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και δουλεύει σκληρά μαζί με την ομάδα όλη τη χρονιά. O Checo το 2012 απέδειξε ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνος, γρήγορος, αλάνθαστος και σκληρά εργαζόμενος. Φυσικά βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση εκμάθησης και ακόμα προσπαθεί να συνηθίσει στην ομάδα, όμως γνωρίζει ότι δεν υπάρχει πίεση», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Martin Whitmarsh.

Δείτε το βίντεο απο την παρουσίαση:

 

ΠΗΓΗ:msfree.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ