Αυτοί είναι οι κορυφαίοι!

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι!

Ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το βράδυ η εκδήλωση «Αθλητικά βραβεία ΠΣΑΤ 2012», για την ανάδειξη των κορυφαίων προσώπων στον χώρο του αθλητισμού.

Ξεχώρισαν οι βραβεύσεις των Σπύρου Γιαννιώτη (κορυφαίος αθλητής), Βασιλικής Βουγιούκα (κορυφαία αθλήτρια), ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού (καλύτερη ομάδα) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (κορυφαίος προπονητής).

Το «παρών» έδωσε πλήθος αθλητών αλλά και παραγόντων, όπως επίσης και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις των κορυφαίων

Καλύτερος αθλητής: Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση)

Καλύτερη αθλήτρια: Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία)

Καλύτερη ομάδα: Ολυμπιακός (μπάσκετ)

Καλύτερος προπονητής: Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ολυμπιακός, μπάσκετ)

Καλύτερος αθλητής με αναπηρία: Νίκος Πανάνος (Μπότσια)

Καλύτερη αθλήτρια με αναπηρία: Μαρία Ελένη Κορδαλή (Μπότσια)

Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, οι ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας, Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος.

Βραβείο δόθηκε στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, για την πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο ποδηλάτης Γιάννης Σπανόπουλος, βραβεύτηκε για το γεγονός πως έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους έφηβους και έχει καταρρίψει αρκετά πανελλήνια ρεκόρ.

Το έπαθλο «Fair Play» απονεμήθηκε από κοινού στον Άγγελο Μπαντίκη (αθλητή ξιφασκίας του ομίλου Φλώρινας) και στον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη. Ο λόγος ήταν η απόφαση του τελευταίου που έγινε πράξη από τον αθλητή του, για να κρατήσει αυτός παθητική στάση απέναντι σε αντίπαλο που είχε υποστεί διάστρεμμα κατά την διάρκεια του αγώνα (Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων).

Η Στεφανία Χαραλαμπίδου κατέκτησε το βραβείο «ανερχόμενου ταλέντου», για το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα πόλο στο παγκόσμιο νεανίδων. Το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε επίσης και στον Δημήτρη Ζήση, βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού.

Στην οικογένεια Γιάννη Κορδούπη, δόθηκε το έπαθλο «Κοινωνικής προσφοράς», για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό και στην επιτραπέζια αντισφαίριση ειδικότερα.

Τιμητική διάκριση και στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς», για την προσφορά της στον στίβο και στην κοινωνία.

Τέλος, βραβείο για την προσφορά του στην ελληνική οικογένεια, απονεμήθηκε στον Σύλλογο γονέων παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα».

Πηγή: sport-fm.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ