Οι νέες αλλαγές στην Formula 1

Οι νέες αλλαγές στην Formula 1

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA συνεδρίασε για τελευταία φορά φέτος στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις, για το πρωτάθλημα της Formula 1.

 

Το Γερμανικό Grand Prix μεταφέρθηκε στις 7 Ιουλίου 2013, έτσι ώστε η 21η Ιουλίου να μείνει ελεύθερη για έναν άλλο ευρωπαϊκό αγώνα, ο οποίος δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

 

Τεχνικοί κανονισμοί 2013

 

Εισάγονται πιο αυστηρές δοκιμές ακαμψίας για την εμπρός πτέρυγα.

Μικρές αλλαγές στο εμπρόσθιο roll structure.

Αυξάνεται το ελάχιστο βάρος για να αντισταθμίσει την αύξηση στο βάρος των ελαστικών του 2013.

Διαγράφεται η περίπτωση της «Ανωτέρας Βίας» όταν ένα μονοθέσιο σταματά στην πίστα κατά τις κατατακτήριες δοκιμές. Η FIA θα καθορίζει πόσο καύσιμο θα χρησιμοποιούσε το μονοθέσιο για να επιστρέψει στα pit και θα το προσθέτει στο ελάχιστο του 1 λίτρου.

Σε όλα τα σασί θα εφαρμόζεται μεγαλύτερο στατικό φορτίο (μέχρι τώρα ελεγχόταν μόνο ένα σασί με υψηλότερα φορτία και τα επόμενα δοκιμάζονταν με φορτία 20% μικρότερα).

 

Αγωνιστικοί κανονισμοί 2013

 

Για λόγους ασφαλείας η χρήση του DRS κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών θα επιτρέπεται μόνο στα σημεία που θα χρησιμοποιείται στον αγώνα.

Η απαγόρευση εργασιών για τις ομάδες επεκτείνεται από 6 σε 8 ώρες το βράδυ της Πέμπτης και θα επιτρέπονται μόνο δύο εξαιρέσεις (ήταν τέσσερις μέχρι τώρα).

 

Τεχνικοί κανονισμοί 2014

 

Ένα προσχέδιο με διάφορες αλλαγές συζητήθηκε και συμφωνήθηκε από τα Technical Working Group και Powertrain Working Group

Η απαίτηση τα μονοθέσια να κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια στο pit lane αναβάλλεται μέχρι το 2017.

 Έγιναν κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς για τις κινητήριες μονάδες με σκοπό να περιοριστούν κάποιες τεχνολογίες για να μειωθεί το κόστος εξέλιξης.

Οι αλλαγές που έγιναν και είχαν αρχικά σκοπό τη μείωση της κάθετης δύναμης και της οπισθέλκουσας για αυξημένη αποδοτικότητα επανέρχονται στις προδιαγραφές του 2012.

Το όριο ελάχιστου βάρους έχει αυξηθεί για να αντισταθμίσει το επιπρόσθετο βάρος της κινητήριας μονάδας.

 

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ