Δια βίου αποκλεισμός για στημένα

Δια βίου αποκλεισμός για στημένα

Βρέθηκε τελικά – τελεσίδικα – ένοχος για τον αγώνα της Νορβηγίας με τη Μάλτα το 2007, ματς για το οποίο η UEFA είχε κάνει γνωστό πως είχε ενδείξεις πως είχαμε επηρεασμό στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.  

Συγκεκριμένα, ο διεθνής Μαλτέζος ποδοσφαιριστής Κέβιν Σαμούτ τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από τις δραστηριότητες του αθλήματος, για συμμετοχή σε σκάνδαλο «προσυνεννοημένου» αγώνα της εθνικής ομάδας.

Όπως είπαμε η υπόθεση αφορά στην αναμέτρηση του μαλτέζικου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τη Νορβηγία στο Όσλο το 2007, σε αναμέτρηση για την προκριματική φάση του Euro 2008. Το ματς είχε λήξει 4-0 υπέρ των Σκανδιναβών  και ο Σάμουτ έγινε αλλαγή στο 46’…

«Ο Μαλτέζος ποδοσφαιριστής Κέβιν Σαμούτ τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό για δραστηριότητες που παραβιάζουν το καταστατικό, τις αρχές ακεραιότητας του ποδοσφαίρου και του αθλητικού πνεύματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της UEFA, που ζήτησε από τη FIFA η ποινή να έχει παγκόσμια ισχύ.

Ο Σαμούτ είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με δεκαετή ποινή και είχε ασκήσει έφεση. Άλλοι δύο διεθνείς Μαλτέζοι ποδοσφαιριστές που κατηγορούνταν απηλλάγησαν, επειδή η δικαστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν συγκέντρωσε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή τους.

 

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ