Μπαρτζώκας:Δεν γίναμε φαβορί

Μπαρτζώκας:Δεν γίναμε φαβορί

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν στέκεται τόσο στο τι θέση θα καταλάβει τελικά η ομάδα του στον όμιλό της αλλά στο γεγονός ότι προκρίθηκε στους 16 της Ευρωλίγκας. Ο Έλληνας κόουτς τόνισε επίσης πως είναι ευχαριστημένος απο την εικόνα που δείχνουν οι παίκτες τους και την αυτοπεπόίθηση που μεγαλώνει συνεχώς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 Για τη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Προφανώς και το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς να κερδίσουμε σε αυτό το τέλειο γήπεδο με αυτό το απίστευτο κοινό. Έπρεπε να κάνουμε εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας. Αυτό ήταν το «κλειδί», όπως και η δημιουργία μας, αφού είχαμε δέκα ασίστ παραπάνω από τη Ζαλγκίρις Κάουνας».

Για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας: «Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια μπροστά μας για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Δεν έχει σημασία εάν θα τερματίσουμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά ότι συνεχίζουμε στη διοργάνωση και κυρίως ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας».

 Για τη «Zalgirio Arena»: «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, γιατί εκτός του ότι η ομάδα είναι πολύ καλή, το κοινό συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι. Ήταν καλό που κερδίσαμε, αλλά ως εκεί. Έχουμε το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας, με τον Άρη, και η προσοχή μας είναι σε αυτό. Θέλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά το παιχνίδι μας, να έχουμε υγεία και να είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε χαρακτήρα, καλή ομάδα, αλλά έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε».

Για το εάν ανέκτησαν τον τίτλο του φαβορί: «Δεν πιστεύω ότι γίναμε φαβορί και το πιστεύω ειλικρινά. Υπάρχουν δέκα πολύ καλές ομάδες στην Ευρωλίγκα κι όλα θα κριθούν στα κρίσιμα σημεία, οπότε θα παίξουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες όπως οι τραυματισμοί και η κατάσταση κάποιων ομάδων. Τότε έπρεπε να το πω, γιατί ακριβώς η ομάδα έπρεπε να περάσει από διαδικασία για να φθάσει εδώ».

Για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: «Στη θέση του Μαρτίνας, που είναι μόνο σούτινγκ γκαρντ, υπάρχει ο Σπανούλης που είναι ο αστέρας μας. Επίσης, υπάρχει ο Σλούκας που είναι διεθνής και βελτιώνεται συνεχώς. Ο Μαρτίνας είναι σημαντικός για εμάς, είναι μέλος της ομάδας και πολύ χρήσιμος, πέρυσι μας βοήθησε πολύ, αλλά πρέπει να βελτιώσει λίγο το αμυντικό παιχνίδι του».

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ