Η ανιστόρητη δήλωση και οι κατεδαφίσεις των ελληνικών σπιτιών στη Χειμάρρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τις στοχευμένες αποφάσεις της αλβανικής Κυβέρνησης για κατεδάφιση 19 σπιτιών και καταστημάτων Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα, ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα προκαλεί με ανιστόρητη ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook.

Σε αυτή την ανάρτηση, ο Ράμα υποστηρίζει ότι «η Ακρόπολη σώθηκε από τον βομβαρδισμό του 1686 από τον βομβαρδισμό των Ενετών και χαρακτηρίζει τον τότε πληθυσμό της Αθήνας στην πλειονότητα του αλβανόφωνο.

«Αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα, για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται και στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δούσμανη, ο οποίος το 1686, διαπραγματεύτηκε με τον Μοροζίνι του βενετικού στόλου, για να μην βομβαρδίσουν την πόλη από το λιμάνι του Φαλήρου, επειδή εκεί υπήρχε μία τουρκική φρουρά.  Το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε στον Αλβανό Πρωθυπουργό για άγνοια της ιστορίας και για παραβιάσεις των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία, με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας με κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Και αυτά την ώρα που στη Χειμάρρα, γκρεμίζουν σπίτια και καταστήματα Ελλήνων ομογενών, οι οποίοι δημιουργούν ανθρώπινες ασπίδες μπροστά απ’ αυτά, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι αλβανικές αρχές στην κίνηση αυτή. Και σ’ αυτό το ΥΠΕΞ απάντησε λέγοντας ότι «υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της μειονότητας».  

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ για τη Χειμάρρα

Πρόκληση του Έντι Ράμα: Η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ