Ποιος είναι ο Αυστραλοπίθηκος που τιμά η Google; – ΦΩΤΟ – BΙΝΤΕΟ

Η 41η επέτειος της ανακάλυψης της  ‘Lucy’ γιορτάζεται από την Google. Η Google συγκεκριμένα αφιερώνει το doodle της στην 41η επέτειο από την ανακάλυψη της Lucy του πρώτου σκελετού του ανθρωποειδoύς γένους.

Ο Αυστραλο- πιθηκος Αφαρένσις ζούσε πριν 3.2 εκατομμύρια χρόνια στην Αιθιοπία. Ο σκελετός που ανακαλύφθηκε αρχικά το 1974 από τον Γιόχανσον στην έρημο Αφάρ της Αιθιοπίας. Το δεύτερο απολίθωμα του Αυστραλοπίθηκου βρέθηκε και πάλι στην Αιθιοπία. Πρόκειται για ένα νεαρό  πίθηκο ηλικίας 16-17 ετών και ήταν νεότερος της Lucy κατά 400.000 χρόνια.

Ως φόρο τιμής στη ‘Lucy’, εδώ είναι 5 πράγματα που ενδεχομένως δεν γνώριζες γι’ αυτήν:

1. Ονομάστηκε έτσι από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles ‘Lucy in the Sky with Diamonds’

Όπως ανέφερε ο παλαιοανθρωπολόγος Γιόχανσον στο BBC μετά την ανακάλυψή του γύρισε σπίτι και έβαλε να ακούσει το τραγούδι, του δημοφιλούς συγκροτήματος. «Τότε η Lucy ξαφνικά απέκτησε όνομα και έγινε άνθρωπος».

2. Η Lucy περπατούσε σε όρθια θέση

Ένα από τα πιο σημαντικά  στοιχεία  για την Lucy είναι ο τρόπος με τον οποίο  περπατούσε. Μελετώντας τα οστά της, ιδίως τη διάρθρωση του γόνατός της και την καμπυλότητα της σπονδυλικής της στήλης, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να αναφέρουν ότι ο πίθηκος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του περπατώντας στα δυο του πόδια όπως ακριβώς και ο άνθρωπος.

3. Κανένας δε γνωρίζει πώς πέθανε

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για το πώς πέθανε ο πίθηκος. Ωστόσο, βρέθηκε ένα ίχνος δοντιού από σαρκοφάγο  ζώο στην κορυφή του αριστερού ηβικού οστού της – αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό συνέβη πριν πεθάνει, ή αν δαγκώθηκε μετά.

4. Η Lucy ζει ακόμα στην Αιθιοπία, κοντά στο σημείο όπου είχε ανακαλυφθεί

Ο σκελετός της Lucy βρίσκεται κρυμμένος σε απόσταση από το κοινό, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο, ασφαλές μέρος , στο Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας, όχι πολύ μακριά από το σημείο που ανακαλύφθηκε. Μόνο ένα αντίγραφο γύψου του σκελετού της είναι διαθέσιμο για να το δει το ευρύ κοινό. Ωστόσο, ο πραγματικός σκελετός μεταφέρθηκε σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ την περίοδο 2007-2013.Μια σειρά από τα απομεινάρια των λειψάνων της Lucy είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο.

5. Ήταν αρκετά μικρή

 Ο Αυστραλο- πιθηκος Αφαρένσις μπορούσε να περπατήσει όρθιος και έμοιαζε κάπως με άνθρωπο, ,αλλά ήταν πολύ μικρότερος από οτι είμαστε εμείς. Η Lucy πέθανε νεαρή, ήταν μόνο 1.10 μέτρα και ζύγιζε 29 κιλά.

 

Δείτε τις φωτο εδω:

 

 Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Πηγή: independent.co.uk

 

Διαβάστε επίσης:

Πρόσφυγας από τη Συρία μαγειρεύει για Γερμανούς άστεγους – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ